Υπουργοί δεν αποκλείουν αλλαγή στάσης της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα

Αν βελτιωθούν οι προτάσεις των δανειστών, τότε μπορούμε να «αλλάξουμε ανά πάσα στιγμή τη δική μας εισήγηση και να προτείνουμε στους ψηφοφόρους να υπερψηφίσουν», δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης, στη γερμανική εφημερίδα «Bild», όπως ενημερώνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως «είμαστε ανοιχτοί για νέες προτάσεις των θεσμών» και άφησε να εννοηθεί ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι το χρέος. Λέγοντας πως «οι θεσμοί δεν έχουν καμία εντολή να συνδυάσουν δύσκολες μεταρρυθμίσεις με μια έξυπνη πολιτική αναδιάρθρωσης του χρέους. Οι επικεφαλής της ΕΕ στις Βρυξέλλες δεν είναι φτιαγμένοι για πολιτικές πρωτοβουλίες».
Γα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, απάντησε ότι «εάν η Ευρώπη επιτρέψει μια τόσο τρομακτική εξέλιξη, μόνο και μόνο για να εξευτελίσει την κυβέρνησή μας, τότε πρέπει οι Ευρωπαίοι να θέσουν στον εαυτό τους το ερώτημα, το οποίο ο Ιταλός πρωθυπουργός έθεσε σε ό,τι αφορά τη θεαματική αποτυχία στο θέμα των προσφύγων: Θέλουμε μια τέτοια Ευρώπη;».
Στο ζήτημα του χρέους εντοπίζει τη μόνη περίπτωση η κυβέρνηση να μην κάνει το δημοψήφισμα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Μιλώντας στο MEGA δήλωσε πως «αν υπάρξουν μέτρα για το χρέος και με το χαρτί το δικό μας, κατά τη γνώμη μου, είναι η μόνη περίπτωση για να μη γίνει το δημοψήφισμα. Δεν το ξέρω, από αυτή την άποψη τα νερά είναι αχαρτογράφητα».
Με τη δήλωσή της η υπουργός συνέδεσε την αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης με το ζήτημα του χρέους, λέγοντας πως «το χαρτί το δικό μας της Δευτέρας που είχαν πει και μετά το ξέχασαν ότι είναι καλή βάση για συζήτηση έχει νόημα αν υπάρξουν μέτρα για το χρέος, χωρίς να υπάρχουν μέτρα για το χρέος είναι απλώς παραχωρήσεις που κάναμε, που δεν έχει βέβαια σχέση με αυτό που ζητούσαν, που ό,τι λειτουργούσε σε αυτή τη χώρα το πήγαιναν στο 23% ΦΠΑ».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πρωτοβουλίες για συμφωνία, λέγοντας στον «ΣΚΑΪ» «πάμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλίες μέχρι την Τρίτη το βράδυ που λήγει το πρόγραμμα για να αποφευχθούν τα χειρότερα, να αποφευχθεί το μοιραίο», χωρίς ωστόσο -όπως είπε- να ζητά την ανάκληση του δημοψηφίσματος.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget