Όλοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία Ετοιμότητα και για απεργιακή απάντηση

Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιούνται τα συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις, που διοργανώνει το ΠΑΜΕενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές. 
Παράλληλα συνδικάτα και σωματεία προετοιμάζονται και γιααπεργία
Στην Αττική το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6:30 μμ στην πλατεία Βάθη, στην Κάνιγγος, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) και στην πλατεία Καραισκάκη (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι: Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Αμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Κάλυψη όλων των απωλειών. Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ενιαία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να αποτρέψουν τους νέους σχεδιασμούς.
«Όλοι μαζί, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας. Είναι αγώνας που αφορά τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Άμεση κινητοποίηση! Ξεσηκωμός τώρα!
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν την πάλη με συζητήσεις, συνελεύσεις κλάδο τον κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο! Να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και να προχωρήσουν σε δυναμικά συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη, σε κάθε πόλη. Ενάντια στα νέα "μνημόνια", στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να προετοιμαστούμε ταυτόχρονα για απεργία παντού!». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Παράλληλα στελέχη της ΕΓ του ΠΑΜΕ βρίσκονται καθημερινά σε χώρους δουλειάς, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους την ανάγκη να δοθεί απεργιακή απάντηση, αλλά και για τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη. Παράλληλα, καθημερινά πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια. (Διαβάστε στις συνδεδεμένες ειδήσεις τις αποφάσεις)
Κάλεσμα συμμετοχή από ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους του κλάδου η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, τονίζοντας ότι η μόνη ελπίδα είναι ο κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν αγωνιστικά και μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ προβάλλοντας τα αιτήματα των αγροτών. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Η θέση όλων των φοιτητών και των σπουδαστών, βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τους εταίρους, τους δανειστές, τις δεσμεύσεις, τους κανόνες της ΕΕ και την πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια, σημειώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Η θέση τους βρίσκεται στον κοινό αγώνα με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Κάλεσμα για αγωνιστικό «παρών» μέσα από τους Συλλόγους Γυναικών στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη σε όλη τη χώρα, απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget