ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Της καταλογίζει ότι δυσκολεύει τη «συνεννόηση»

Τη μετακίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη θέση της προέδρου της Βουλής ζητά το Ποτάμι, ως ένα από τα απαιτούμενα για την επίτευξη συναίνεσης στα ζητούμενα του κεφαλαίου.
«Είναι προφανές πια», αναφέρουν στο μόρφωμα του Στ. Θεοδωράκη,«ότι από την κυβέρνηση έχουν γίνει κραυγαλέα άστοχες επιλογές προσώπων. Μια πρόχειρη λύση, που θα προτείναμε στον κύριο Τσίπρα, θα ήταν μια αμοιβαία κι επωφελής για όλους μετακίνηση: Η κυρία Κωνσταντοπούλου να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο κύριος Πανούσης να αναλάβει τη θέση της στην Προεδρία της Βουλής. Είναι βέβαιο ότι με αυτήν τη λύση οι μεν αντιεξουσιαστές θα μείνουν από μόνοι τους στο εξής εκτός Βουλής, το δε κοινοβούλιο θα ανακτήσει την ομαλή λειτουργία του υπό την προεδρία ενός έμπειρου πανεπιστημιακού - όπως ο κ. Πανούσης - που είναι προφανές ότι κάποιοι τον εμποδίζουν να ασκήσει τα καθήκοντά του».
Αλλωστε, στο Ποτάμι, σε ανακοίνωσή τους ασκούν κριτική στην πρόεδρο της Βουλής, στηλιτεύοντας, π.χ., το γεγονός ότι «με τη λογική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" αποφάσισε να προσθέσει κι άλλον έναν τίτλο στο βιογραφικό της: Αυτόν της προέδρου της Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Μάλιστα η κυρία Κωνσταντοπούλου, στο πνεύμα των νέων κοινοβουλευτικών ηθών που εισάγει, αυτοαναγορεύτηκε σε πρόεδρο δίχως καν να συνεδριάσει η Επιτροπή». Σε αυτήν τη βάση, το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τις εργασίες της Επιτροπής.
Παραπέρα, κατηγορεί τη Ζ. Κωνσταντοπούλου για «ευτελισμό των θεσμών» και «μετατροπή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών σεντεκόρ για τις παραστάσεις που θέλει να ανεβάσει η κυρία Κωνσταντοπούλου (...) εδώ και δύο μήνες έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες της συμπεριφοράς της προέδρου της Βουλής. Ναρκισσισμός, κομματισμός και αμετροέπεια είναι - δυστυχώς - οι πιο ήπιοι χαρακτηρισμοί που διέπουν τη συμπεριφορά της. Οι ειρωνείες της και τα σχόλιά της προς τους βουλευτές που ανεβαίνουν στο βήμα ή ζητούν το λόγο την καθιστούν μέρος του προβλήματος της ασυνεννοησίας που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό και όχι παράγοντα συνεννόησης», συμπληρώνει το Ποτάμι, βάζοντας και ζήτημα καλλιέργειας εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέψουν την υλοποίηση του αιτήματος των αστικών επιτελείων για «εθνική συναίνεση».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget