ΑΠΟ...ΜΕΡΑ ...... ΣΕ... ΜΕΡΑ ......

Ποια αλλαγή;
Εγραψε η «Αυγή», 31/3/2015: «Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν θα συνεχιστούν οι μνημονιακές πολιτικές, αλλά τι θα τις αντικαταστήσει για να πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία με όρους κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης. Αυτή τη θεμελιακή πολιτική επιλογή εξυπηρετεί η απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και δράσεων, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα ανοίξουν το δρόμο για την αποκατάσταση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. Το μείζον, επομένως, είναι η αλλαγή πολιτικής». Αλήθεια, όμως, για τι είδους αλλαγή πολιτικής μιλάμε όταν: Ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με την Αγκ. Μέρκελ είπε ότι δε θα καταστρέψει το όποιο «θετικό έργο» της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή το 70% των μνημονίων. Οτι υπάρχει ανάγκη συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Οτι υπάρχει ανάγκη προώθησης και νέων μεταρρυθμίσεων που τις επεξεργάζονται με την τρόικα των θεσμών (ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κομισόν) και τον ΟΟΣΑ, για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου; Τι αλλάζει λοιπόν; Αλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξε το στιλ, δεν άλλαξαν όμως τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την κυρίαρχη πολιτική, δηλαδή τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που απλώς διεκδικούν μια χαλάρωση της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής στην ΕΕ, ώστε να βρεθεί χρήμα που θα στηρίξει τις επενδύσεις τους. Για το λαό δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικό...
Κοροϊδία στο τετράγωνο
Κλίμα αναμονής και εφησυχασμού απέναντι στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση. Ετσι, χτες, λίγα 24ωρα πριν την απεργία της Κυριακής στο Εμπόριο, ο μεν υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε για πολλοστή φορά «για την κατάργηση του υφιστάμενου μνημονιακού πλαισίου, του Ν. 4177/2013, στο αμέσως επόμενο διάστημα», ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης είπε, μέσες άκρες, ότι τελείωσε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και ότι θα υπάρχει πλέον το παλιό καθεστώς (δυο Κυριακές ανοιχτά το χρόνο, συν δυο Κυριακές ακόμα στις εκπτωτικές περιόδους). Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «πρωταπριλιάτικο αστείο» την εξαγγελία και θυμίζει ότι «τέτοιες δηλώσεις έχουν γίνει ξανά στο πιο πρόσφατο παρελθόν», κυρίως πριν από κινητοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η ουσία για τους εργαζόμενους βρίσκεται στο γεγονός ότι η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας παραμένει στα λόγια για την κυβέρνηση, η οποία ταυτόχρονα εγγυάται μέσω του Π. Σκουρλέτη ότι το πλαίσιο που θα διαμορφώσει θα διασφαλίζει τη λειτουργία των καταστημάτων «με όρους ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων»! Δηλαδή κοροϊδία στο τετράγωνο για εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ, που ξέρουν ότι «ισότιμος ανταγωνισμός» με τα μονοπώλια δεν μπορεί να υπάρξει και ότι αυτός ακριβώς ο ανταγωνισμός είναι που τους κατατρώει, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων...
Τα άπλυτά τους στη φόρα
Τα στελέχη που έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν και πολλά να χάσουν ξεκατινιάζοντας τους πρώην «συντρόφους τους» που έχουν μετοικίσει στο ΣΥΡΙΖΑ και να βγάζουν άπλυτα στη φόρα. Ετσι, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου με «Ανοικτή Επιστολή» «καρφώνει» τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή, Θεοδώρα Τζάγκρη, Γ. Μιχελογιαννάκη, Θ. Παραστατίδη.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «1ον: Εχετε ψηφίσει και μνημόνια και μεσοπρόθεσμα και μνημονιακούς νόμους, κάνετε πρόταση μομφής στον εαυτό σας; Υπενθυμίζω ότι ο κ. Κουρουμπλής ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και 33 μνημονιακούς νόμους. Η κ. Τζάγκρη ΟΛΑ τα μνημόνια και ΟΛΑ τα μεσοπρόθεσμα και 88 καθαρά μνημονιακούς νόμους, η οποία μάλιστα εξαπέλυε και μύδρους προς αυτούς που είχαν προβληματισμούς ή δεν ψήφιζαν άρθρα των μνημονίων. Ο κ. Μιχελογιαννάκης το Μεσοπρόθεσμο και 36 μνημονιακούς νόμους. Ο κ. Παραστατίδης το πρώτο Μνημόνιο, ΟΛΑ τα μεσοπρόθεσμα και 88 καθαρά μνημονιακούς νόμους.
2ον: Ολα όσα λέγατε, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ως πολιτικά πρόσωπα και βουλευτές το 2009 - 2010 για τις μεγάλες ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή που οδήγησε στην κρίση, τα κάνετε γαργάρα σήμερα; Πότε λέγατε αλήθεια; ΤΟΤΕ Η ΤΩΡΑ;».
Το θέμα έχει την πλάκα του...
Πρωταπριλιά...
Ως είθισται, ο «Ριζοσπάστης», τηρώντας το έθιμο της Πρωταπριλιάς, στο χτεσινό του φύλλο φιλοξένησε δημοσίευμα στη σελίδα 4 με τον τίτλο «Σάλος από τις δηλώσεις Τσίπρα», που αναφέρεται σε δήθεν δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ΝΑΤΟ σε ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα. Η αλήθεια είναι πως δε δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα να το συντάξουμε. Απλώς ανατρέξαμε σε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Αυτά που φέρεται να δήλωσε ο Α. Τσίπρας στην υποτιθέμενη συνέντευξη για το ΝΑΤΟ (δε θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, αποχώρηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από αποστολές που συνιστούν επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού, καταγγελία της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, απεμπλοκή από κάθε σχεδιασμό στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία, κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων κ.λπ.) αποτελούσαν τις θέσεις που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική το Μάη του 2012, όταν ήθελε να εμφανίζεται ως «ριζοσπαστική δύναμη». Σήμερα βεβαίως έχουμε τα ανήκομεν εις την Δύσην, τις διαβεβαιώσεις της προσήλωσης στο ΝΑΤΟικό πλαίσιο, τη στήριξη από τις ΗΠΑ, την επιδίωξη ενιαίου αμυντικού δόγματος με το Ισραήλ, την προετοιμασία για επεμβάσεις σε Ιράκ - Συρία στο όνομα της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών κ.ά. Ανεξάντλητη πηγή πρωταπριλιάτικων αστείων οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget