Πάτρα: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Ότι «θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις του και με όλους τους τρόπους ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια από τα βάρη της κρίσης» δηλώνει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την άρνηση της κυβέρνησης να δεχτεί τις τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την «Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
Το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής αναφέρει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων εκφράζει το βαθύ προβληματισμό του και τη μεγάλη του λύπη για την αρνητική στάση που κράτησε η κυβέρνηση στις τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την “Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης”.
Τροπολογίες που αφορούσαν -μεταξύ των άλλων- την παροχή ενός γεύματος τη μέρα στους μαθητές με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού και τη διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών στις επιχειρήσεις ηλεκτρισμού - ύδρευσης - αποχέτευσης, τηλεπικοινωνιών, θέρμανσης αφού με την υποχρηματοδότηση των δήμων (έχει μειωθεί πάνω από 65%) της οικονομικής επιχορήγησής τους κινδυνεύουν να διακοπούν.
Στις σημερινές συνθήκες που πλατιά στρώματα έχουν οδηγηθεί στην υπερχρέωση και στην οικονομική ασφυξία σαν αποτέλεσμα των αντεργατικών - αντιλαϊκών επιλογών για την έξοδο από την κρίση και να διευκολυνθεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η αποδοχή των συγκεκριμένων ρυθμίσεων από την κυβέρνηση αποτελούσε ύψιστη ανάγκη και υποχρέωσή της για να πάρουν μια ανάσα οι λαϊκές οικογένειες.
Αντίθετα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρότι προεκλογικά υποσχόταν υποστήριξη στα λαϊκά στρώματα και ανάκτηση απωλειών των χρόνων της κρίσης, δεν τις έκανε αποδεκτές.
Με αυτή της την ενέργεια βάζει και αυτή το λιθαράκι της στη διατήρηση της άσχημης οικονομικής κατάστασης του λαού μας.
Δεσμευμένη στις αντιλαϊκές ράγες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική στην πράξη, με προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα στα λόγια, για να αποπροσανατολίσει το λαό και να ελέγξει τις δίκαιες αντιδράσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που είναι ο μόνος δρόμος -σε ένα βαθμό-να αποσπάσουν λύσεις έστω και μερικής ανακούφισης των αναγκών του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις του και με όλους τους τρόπους ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια από τα βάρη της κρίσης και διεκδικεί:
Την παροχή ενός γεύματος ημερησίως για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Την παραγραφή των οφειλών των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου στις επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ της περιόδου 2010-2014 ύψους 809.165 ευρώ».
Η πρόταση ψηφίσματος υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης πλην των παρατάξεων «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» (ΣΥΡΙΖΑ) και του Κ. Χριστόπουλου (ΝΔ), που κατέθεσαν και ψήφισαν δικές τους προτάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget