Άλλοθι για καταστολή και αυταρχισμό ενέργειες που βαπτίζονται «διαμαρτυρίες»

Δηλώσεις για περισσότερη καταστολή,  αλλά και επικίνδυνες προσεγγίσεις που χαρακτηρίζουν «διαμαρτυρίες» αυτές τις ενέργειες, πυροδότησαν τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή, σε συνδυασμό με τις καταλήψεις σε Πανεπιστήμια, Δημαρχεία, γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μεσημέρι, περίπου 20 άτομα από το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο εισήλθαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, άνοιξαν πανό που έγραφε «αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας - άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων», πέταξε φυλλάδια και φώναξε συνθήματα με αντίστοιχο περιεχόμενο. Περίπου 10 λεπτά αργότερα αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθεί ένταση, ενώ η Αστυνομία έκανε 21 προσαγωγές.
Σήμερα επίσης, συνεχίστηκαν οι καταλήψεις στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και των Δημαρχείων Νέας Σμύρνης και Ξάνθης, όπως επίσης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα και των γραφείων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη.  
«Τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή, αλλά και η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αλλού δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού. Όσοι λοιπόν αναγορεύουν αυτές τις ενέργειες σε "διαμαρτυρία", παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια»,αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Τα σημερινά γεγονότα έδωσαν αφορμή για εκτεταμένα ρεπορτάζ «τρομολαγνείας» από τα ΜΜΕ. 
Η κυβέρνηση καταδίκασε τα γεγονότα στη Βουλή, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη να κάνει λόγο για προκλητική ενέργεια, δηλώνοντας πως «είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε».
Σε διαφορετικό μήκος κύματος η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ουδεμία "εισβολή" σημειώθηκε στη Βουλή» και ότι «ουδέν ανησυχητικό ανέκυψε και η διαμαρτυρία εντάσσεται στο αντίστοιχο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών».
Η ΝΔ ζητά μέτρα καταστολής, με τον εκπρόσωπό της Κώστα Καραγκούνη να δηλώνει πως «η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη. Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή. Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;». Επιπλέον ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης της ΝΔ Νίκος Δένδιας δήλωσε πως «αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη».
Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζήτησε το ΠΑΣΟΚ. Σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, υπεύθυνη του τομέα Δημόσιας Τάξης, ανέφερε πως «αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, να παραιτηθεί ο υπουργός τώρα» και ισχυρίστηκε πως «το κρίσιμο ερώτημα μετά το μπαράζ καταλήψεων Πανεπιστημίων, Δημαρχείων, πολιτικών γραφείων, αλλά και την επίθεση στη Βουλή από τους γνωστούς “αντιεξουσιαστές” είναι: Υπάρχει κυβέρνηση και ειδικότερα υπάρχει ή έχει καταργηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget