ΠΑΣΟΚ Στηλιτεύει τις κολεγιές του ΣΥΡΙΖΑ με «μνημονιακούς» παράγοντες

Ως ευκαιρία να στριμώξουν το ΣΥΡΙΖΑ για τις τωρινές κολεγιές του βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ την πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης να στηθεί Εξεταστική Επιτροπή για «την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων» από το 2009 και μετά.
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υλοποιεί «σχέδιο τεχνητής έντασης πουδεν επιτρέπει σκόπιμα να συγκροτηθεί ενιαίο εθνικό διαπραγματευτικό μέτωπο» των εγχώριων αστικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στους πιστωτές. Οτι, ενώ προχωρά σε μια τέτοια εξεταστική, ταυτόχρονα «επιδιώκει εναγωνίως συμφωνία με τους εταίρους για την εφαρμογή του τρέχοντος μνημονίου, την παράταση του οποίου υπέγραψε και χωρίς τα υπολειπόμενα χρήματα του οποίου θα βρεθεί σε απόλυτο χρηματοδοτικό αδιέξοδο». Οτι «η κυβέρνηση θέλει να διερευνηθούν οι ευθύνες γι' αυτό που η ίδια υιοθέτησε και υπέγραψε και γι' αυτό στο οποίο αγωνίζεται να παραμείνει!». Την κατηγορεί ακόμα ότι «επιχείρησε επίσης, με άγαρμπο τρόπο, να υψώσει φράγμα προστασίας για την περίοδο πριν τις εκλογές του 2009, δηλαδή για την κυβέρνηση Καραμανλή».
Το ΠΑΣΟΚ ενημερώνει πως θα προτείνει να καταθέσουν μεταξύ άλλων: Ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, η πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και νυν σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, Ελενα Παναρίτη, ο τότε εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ και τώρα φερόμενος ως επόμενος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παν. Ρουμελιώτης, ο Φ. Κουβέλης το κόμμα του οποίου μετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας μέχρι τον Ιούνη του 2013.
Επίσης το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να ενημερώσουν την επιτροπή παράγοντες της ΕΕ και του ΔΝΤ, όπως οι Γιούνκερ, ΡενΝτράγκι,Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του EuroWorking Group Τ. Βίζερ, ακόμα και τα στελέχη της εταιρείας Lazard που είναι σύμβουλος και της τωρινής κυβέρνησης, όπως και επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget