«Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε ό,τι έχει επιτευχθεί»

Διαβεβαιώνει ότι τα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια θα δίνονται με το σταγονόμετρο
«Για μας, το παλιό πρόγραμμα λιτότητας είναι νεκρό. Η πρόταση να το επεκτείνουμε για έξι μήνες είναι παράδοξη. Οποιος έχει τέτοιες ιδέες, χάνει τον καιρό του», αυτά δήλωνε ο Αλ. Τσίπρας προ ολίγων ημερών, παραχωρώντας συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Stern» η οποία δημοσιεύτηκε χτες, μέρα κατά την οποία η κυβέρνηση ζήτησε την παράταση του προγράμματος.
Πέρα απ' τις ...σατανικές συμπτώσεις και η υπόλοιπη συνέντευξη του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την προσήλωση της κυβέρνησης σε μια γνώριμη στο λαό διαχείριση. «Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε ό,τι έχει επιτευχθεί» δηλώνει, παρουσιάζοντας σαν επίτευγμα τη δημοσιονομική προσαρμογή που συντελέστηκε στη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, για την οποία «μάτωσε» ο λαός.
«Θέλουμε χρόνο ώστε να μπορούμε να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις μας», διαβεβαιώνει, παραπέμποντας στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. «Θα βάλω ένα στοίχημα μαζί σας. Αν πάρουμε έξι μήνες, η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα», δεσμεύεται ο Αλ. Τσίπρας. Στο πλαίσιο αναζήτησης συνδρομής στο ...μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, διευκρινίζει «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον συμπατριώτη σας, τον Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος ηγείτο της Task Force. Οποιος μας συμβουλεύει είναι ευπρόσδεκτος». Κι ακόμα σχολιάζει για την προσφορά 500 εφοριακών απ' τη γερμανική κυβέρνηση, «θα έπρεπε να στείλει 5.000 αν μπορούν να μας βοηθήσουν να πολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή».
Με την Μέρκελ για την προώθηση του ευρωπαϊκού σκοπού
Με θετικά λόγια εκφράζεται για την Α. Μέρκελ χαρακτηρίζοντάς την «ευγενική και όχι τόσο αυστηρή», προσθέτοντας: «Την θεωρώ μια πραγματίστρια, αφοσιωμένη στην προώθηση του ευρωπαϊκού σκοπού. Και ως εκ τούτου, στην εξεύρεση μιας λύσης με την Ελλάδα». Επαναλαμβάνει, μάλιστα, αυταπάτες για λύση «win win» που «θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών».
Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, στο ερώτημα αν διαλύεται το ΤΑΙΠΕΔ απαντά «θα δούμε».
Να «κουμπώσουν» με τα παραπάνω έρχονται οι διαβεβαιώσεις του ότι δεν πρόκειται να αποκατασταθούν οι απώλειες του λαού και πως οι ...παροχές ισοδυναμούν με ψίχουλα μόνο για την ακραία φτώχεια. Μάλιστα, η δήλωσή του «θέλουμε χρήματα από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ανθρωπιστικά προβλήματα», εναποθέτει την απόδοση κι αυτών των ελάχιστων στη διακριτική ευχέρεια της ΕΕ να τα χρηματοδοτήσει. Επιμένει, εξηγώντας τις κυβερνητικές προθέσεις, ότι «πρέπει να θεραπεύσουμε τις πληγές, αλλά αυτό δεν σημαίνει να επαναλάβουμε τις αμαρτίες του παρελθόντος, ξοδεύοντας χρήματα που δεν έχουμε» και «κανένας Ελληνας δεν περιμένει να έχω το μαγικό ραβδί και να γυρίσω τη χώρα μας πίσω στο 2009, οι άνθρωποι θέλουν μια νέα αίσθηση ελπίδας».
Κλείνει, τέλος, το μάτι σε Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ λέγοντας: «Ο πρέσβης της Ρωσίας ήταν ο πρώτος διπλωμάτης που με συνεχάρη. Πριν από αυτό ωστόσο δέχθηκα το τηλεφώνημα του Προέδρου Ομπάμα. Και αργότερα του Προέδρου Πούτιν και του Κινέζου πρωθυπουργού. Απλώς αποδεικνύεται πόσο μεγάλο παγκόσμιο ενδιαφέρον υπάρχει για τη συνέχιση του δρόμου της Ελλάδας προς τη σταθερότητα και την επιστροφή της στην ανάπτυξη». Στο ερώτημα αν αναζητά δανεικά στις χώρες αυτές, απαντά «για την ώρα έχουμε στο νου μας μόνο μια ευρωπαϊκή λύση. Ως χώρα ανήκουμε στην Ευρωζώνη. Θα ήταν λάθος να θέσουμε σε κίνδυνο αυτή την πολιτική ενότητα. Εχουμε πλήρη επίγνωση του γεωπολιτικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στον κόσμο και θα συνεχίσουμε να αποτελούμε σταθερή άγκυρα σε μια εύθραυστη περιοχή μεταξύ τριών περιοχών».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget