Δ. Κουτσούμπας: Ο αγώνας συνεχίζεται είναι μάχη επιβίωσης, ο λαός θα νικήσει (VIDEO)



«Ο αγώνας συνεχίζεται» είναι «μάχη επιβίωσης», η κατάσταση «δεν πάει άλλο», δήλωσε από το μπλόκο της Νίκαιας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «το αντιασφαλιστικό έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί», όπως και το Φορολογικό.
Επιστρέφοντας από τη Φλώρινα την Κυριακή το απόγευμα, ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε τους αγωνιζόμενους αγρότες στο μπλόκο. 
Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε:
«Ο αγώνας συνεχίζεται γιατί τα μέτρα είναι πολύ σκληρά, το αντασφαλιστικό έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί, επιμένουμε σε αυτή μας τη θέση, το φορολογικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να έρθει επίσης καθόλου. Θα πρέπει στην πραγματικότητα να πάρουν πίσω και όλα τα αντιλαϊκά και αντιαγροτικά μέτρα που έχουν ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια και έχουν οδηγήσει εδώ τους Έλληνες αγρότες. Είναι μάχη επιβίωσης αυτό πρέπει να το καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός, ο λαός βέβαια το έχει καταλάβει, οι κυβερνώντες δεν το θέλουν να το καταλάβουν, η ΕΕ δεν θέλει να το καταλάβει, αλλά εμείς θα παλέψουμε θα συνεχίσουμε την ενημέρωση, την πάλη του ΚΚΕ μαζί με τους αγρότες, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους μέσα στη Βουλή, έξω απ' αυτή, παντού, στους δρόμους, στα μπλόκα, έτσι ώστε στο τέλος να τα καταφέρουμε γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο, και βέβαια να έχουμε το κουράγιο, την υπομονή, ο αγώνας θα είναι μακρύς, δεν σταματάει, μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά η πορεία θα είναι ανοδική, και στο τέλος το δίκιο του λαού, το δίκιο του Έλληνα αγρότη θα λάμψει, αυτοί είναι που θα νικήσουν, ο λαός θα νικήσει».
Σε ερώτηση αν θα πρέπει οι αγρότες να πάνε σε διάλογο, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση καταρχήν να απαντήσει αν δέχεται να πάει σε μηδενική βάση, να πει έχω κατανοήσει επιτέλους ότι αυτό το νομοσχέδιο, αυτή η πρόταση δεν στέκει πουθενά για πουθενά, αυτό το λέει σύσσωμη η αγροτιά από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα το λένε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, τα παίρνω πίσω αυτά και μετά μπορώ να συζητήσω τις προτάσεις των αγροτών, άλλωστε οι αγρότες έχουν πάρα πολλά αιτήματα και έχουν καταλήξει σε 4-5 συγκεκριμένα πράγματα, δεν ζητάνε τον ουρανό με τ' άστρα, τη ζωή τους ζητάνε, να θρέψουν τα παιδιά τους, να ζουν αξιοπρεπώς αυτοί και οι οικογένειες τους, και αντί για αυτό έρχεται συνέχεια να τους φορολογεί, να τους τσεκουρώνει, να παίρνει όλα αυτά τα μέτρα - που πήραν οι προηγούμενοι και παίρνουν και οι σημερινοί κυβερνώντες. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Αθήνα, τόνισε ότι «ο κοινωνικός αυτοματισμός αποτελεί ήδη παρελθόν μετά την κινητοποίηση της Παρασκευής και του Σαββάτου στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, με τα τρακτέρ της Νίκαιας μπροστά και όλη η αγροτιά από κοντά και τους άλλους εργαζόμενους, δίνουν το μήνυμα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget