ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Σταθερά στις ράγες των μνημονίων και τον 1ο μήνα του 2016

Σε ρότα σκληρού μνημονίου κινήθηκε και τον 1ο μήνα του 2016 η πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, με βασικά γνωρίσματα την παραπέρα συμπίεση των κονδυλίων, που αφορούν στην κάλυψη λαϊκών αναγκών, σε συνδυασμό με την άτυπη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3,1 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 483 εκατ. ευρώ, καθώς ο στόχος ήταν 3,6 δισ. ευρώ.
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3,141 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 483 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (3.625 εκατ. ευρώ).
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,006 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 469 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 438 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,654 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 8 εκατ. ευρώ ή 0,2% έναντι του στόχου του προϋπολογισμού 2016.
Το πρωτογενές πλεόνασμα (διαφορά μεταξύ του συνόλου των κρατικών εσόδων και των δαπανών, πλην τόκων) εμφανίζεται στα 1,193 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για 307 εκατ. ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget