ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ Ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση και σφαγή των συντάξεων συνιστά το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό (VIDEO)


Είναι πολύ ώριμο να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να τελειώνει αυτά τα σχέδια σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης, να ακυρώσει αυτούς τους σχεδιασμούς και με απεργιακές κινητοποιήσεις και με κάθε μορφή. Και οι αγρότες και οι ΕΒΕ και πρώτα από όλα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το ΚΚΕ καλεί τον κόσμο σήμερα να αντιδράσει στο δρόμο, στο κίνημα, στα πλαίσια και της γενικής απεργίας που προετοιμάζεται. Αυτό τόνισε οΝίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ1, την Τρίτη 5 Γενάρη.
Συνεχίζοντας σημείωσε «πιστεύουμε ότι πράγματι είναι αιτία πολέμου το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, το οποίο υποτίθεται είναι η θετική εκδοχή. Μας προετοιμάζει για ακόμη χειρότερη εκδοχή και φυσικά αυτή η εκδοχή έχει μήτρα. Είναι η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και ψηφίστηκε από όλους μαζί».
«Με τα ίδια επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποίησαν οι προηγούμενοι που ξεκίνησαν την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το έργο, να ολοκληρώσει τη "βρώμικη δουλειά". Η "βιωσιμότητα" είναι αυτό που ακούμε εδώ και 20 χρόνια. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα, πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Απέναντι σε όλους, παλιούς, νέους συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες, ΕΒΕ, μισθωτούς, τους βάζει να "πληρώσουν το μάρμαρο" για τη "ληστεία" που έγινε στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων από κυβερνήσεις, από την εργοδοσία, από συγκεκριμένες επιλογές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το δεύτερο σημείο είναι ότι η κυβέρνηση, ταυτόχρονα με την παρουσίαση του προσχεδίου για το Ασφαλιστικό, κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση. Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Από τη μία νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση, και από την άλλη νομοσχέδιο που ισοπεδώνει, που βάζει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση και "σφάζει" συντάξεις», κατέληξε ο Νίκος Σοφιανός.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget