ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Καμία συναίνεση από το λαό στο κυβερνητικό σχέδιο ισοπέδωσης του Ασφαλιστικού (VIDEO)


Καμία συναίνεση από το λαό στο κυβερνητικό σχέδιο ισοπέδωσης του Ασφαλιστικού, αλλά οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή, συνολικά της πολιτικής και πάνω από όλα των αιτιών που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αυτό τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «ΣKAΪ».
Οι αποδοχές των συνταξιούχων, εν ενεργεία και μελλοντικών, θα μειωθούν επιπλέον και σωρευτικά, σημείωσε και πρόσθεσε ότι, ενώ το ξήλωμα του Ασφαλιστικού έχει ξεκινήσει από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, σήμερα οδηγούμαστε κυριολεκτικά στην κατεδάφιση. Και τι κατεδαφίζεται; Κατεδαφίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος και μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη. Πάμε ουσιαστικά στο λεγόμενο "τριαξονικό σύστημα", όπου το κράτος θα διασφαλίζει ένα προνοιακό επίδομα επί της ουσίας. Από εκεί και πέρα, ο καθένας θα πηγαίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στα επαγγελματικά ταμεία, άρα στον ιδιωτικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Τα πράγματα θα χειροτερέψουν, καθώς η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργάσιμου βίου. Με δεδομένη την τεράστια ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη μερική απασχόληση και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να συμπληρώσει κάποιος τα απαιτούμενα ένσημα για να πάρει σύνταξη, κυρίως οι νέοι. Μιλάμε για πλήρες ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατέληξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget