ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ «Ανάκαμψη για όλους» ο τίτλος του «νέου» παραμυθιού

Η στοίχιση του λαού πίσω από τα «ορόσημα» και τους αντιλαϊκούς στόχους του κεφαλαίου βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής προπαγάνδας
Το μύθευμα της ανάκαμψης, που τάχα θα συμπαρασύρει τα βάσανα του λαού, υπερασπίζονται τα κυβερνητικά επιτελεία, προκειμένου να βάλουν στο χέρι την ανοχή του λαού, μπροστά και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στη «Real News» επικροτεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι «το 2016 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης και της εξόδου απ' την κρίση (...) θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία συνδυαστικά από διαρθρωτικά προγράμματα και προγράμματα ευρωπαϊκών αναπτυξιακών τραπεζών συνολικά 8 δισ. ευρώ (...) η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση, η αναμενόμενη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, θα ανοίξουν τη συζήτηση για την αναγκαία απομείωση του χρέους που με τη σειρά της θα σηματοδοτήσει την ανάγκη εμπιστοσύνης δανεισμού από τις αγορές».
Στην πραγματικότητα, τα κομβικά ορόσημα για το κεφάλαιο, επιχειρείται να πλασαριστούν ως ζητήματα από τα οποία έχει να προσδοκά και ο λαός, όταν ακριβώς για την επίτευξή τους τα λαϊκά δικαιώματα τσακίζονται ανηλεώς.
«Να θυμάστε ότι... ανήκετε στους τυχερούς αυτού του κόσμου»!
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αλ. Τσίπρα. Παρουσίασε το 2016 σαν «το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης» που «θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση» και την «επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας».
Κόντρα στην πραγματικότητα που σκιαγραφείται ζοφερή τόσο απ' τα τεράστια προβλήματα του λαού, όσο κι από την ανησυχητική εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μετά από 5 χρόνια μια Ελλάδα «νησίδα ασφάλειας, σταθερότητας και κοινωνικής προκοπής, μέσα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».
Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί, διατυπώνοντας έμμεσα απαίτηση απ' το λαό να μην πολυαντιδρά, ότι «πρέπει όλοι και όλες μας να θυμόμαστε ότι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, την κρίση και τα καθημερινά μας προβλήματα, οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εμάς ανήκουμε στους τυχερούς αυτού του κόσμου»!
Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αντιδράσεις για τις σαρωτικές ανατροπές που η κυβέρνηση φέρνει, με τον ισχυρισμό ότι «το Ασφαλιστικό έχει φτάσει στα όριά του και βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης (...) είναι αναγκαία η μεταρρύθμισή του, ώστε το σύστημα να καταστεί βιώσιμο».
Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση είναι συμπαγής και πωςπερισσότεροι από 153 θα δώσουν ψήφο στα επόμενα μέτρα και πως δεν θα υπάρξουν «οικουμενικές κυβερνήσεις, νέες εκλογές και άλλα σενάρια "αριστερής παρένθεσης"».
Εχει αξία να καταγραφεί το μήνυμά του σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στα οποία διαμηνύει: «Αν κάποιοι θέλουν να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτοι αλλά όχι με όρους πολιτικής συναλλαγής (...) ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δυστυχώς παραμένουν περισσότερο εγκλωβισμένοι σε μια αδιέξοδη αντικυβερνητική καταγγελία, παραγνωρίζοντας ότι εκπροσωπούν ένα χώρο που εξ ορισμού θα έπρεπε να βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κυβερνώσα αριστερά».
Μάλιστα, επιχειρεί να εξωραΐσει τη σοσιαλδημοκρατικοποίηση του κόμματός του και την προσέγγισή του με την ξεφωνημένη ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία, με τον ισχυρισμό ότι «πολλά σοσιαλιστικά κόμματα μετατοπίστηκαν τον τελευταίο χρόνο σε θέσεις εναντίον της λιτότητας και της ταξικά προσανατολισμένης δημοσιονομικής προσαρμογής, αυτό από μόνο του αποτελεί ένα θετικό γεγονός που δημιουργεί έδαφος συνεννοήσεων και συμμαχιών».
Θα προστατέψουν τις συντάξεις όπως... την πρώτη κατοικία!
Η δε κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην «Αγορά» αποκαλύπτει το είδος της... προστασίας που θα έχουν οι συντάξεις, όταν υποστηρίζει ότι προστατεύονται όπως η πρώτη κατοικία του 65% των δανειοληπτών! Την ώρα που η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει ήδη το σφίξιμο της θηλιάς των πλειστηριασμών και των εκβιασμών για τα χρεωμένα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά...
Επικρίνει τα άλλα κόμματα για επιζήμια σε κομβικά όπως αναφέρει για το «έθνος» (βλ. την εγχώρια αστική τάξη) ζητήματα, παρουσιάζοντας σαν τέτοια το Ασφαλιστικό και το χρέος.
Απ' την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, σε συνέντευξή του στα «Νέα» δηλώνει ότι «η λαϊκή εντολή αποτελεί τον ισχυρότερο παράγοντα που διασφαλίζει την κυβερνητική συνοχή και αποτρέπει ευφάνταστα σενάρια άλλων κυβερνητικών συνεργασιών»και υποστηρίζει πως η πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση νέων πολιτικών συνθέσεων ανήκει στην κυβέρνηση.
Εκτιμά στο πλαίσιο αυτό πως «έχει ωριμάσει η ανάγκη ο χώρος της ριζοσπαστικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ στο επικείμενο συνέδριο να απευθυνθεί στην αντινεοφιλελεύθερη Κεντροαριστερά και σε σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις που παραμένουν πολιτικά ανένταχτες».
Σε ερώτηση για ενδεχόμενη κυβερνητική συγκατοίκηση με την Ενωση Κεντρώων, δηλώνει πως απαιτείται προγραμματική συμφωνία, ενώ προσθέτει πως το κόμμα του Β. Λεβέντη είναι βραχύβιο κοινοβουλευτικά.
Ολες οι δυνάμεις τους για την υπεράσπιση των αντιλαϊκών μέτρων
Χτες, τέλος, το Ασφαλιστικό συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλ. Τσίπρα και του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, καθώς η συμμετοχή του κόμματος στην προσπάθεια προπαγάνδισης των αντιασφαλιστικών ανατροπών σαν αναγκαίων κρίνεται κρίσιμη απ' το Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με non paper της Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός«αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο, οι οποίες και δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού και τακόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο»και αφορούν στη δημόσια διοίκηση, στην κατάθεση τουαναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τηνεθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Αναφορικά με το Ασφαλιστικό, ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να υποστήριξε ότι θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των θέσεων της κυβέρνησης για μια «βιώσιμη» και «κοινωνικά δίκαιη» μεταρρύθμιση...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget