ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ Θέλει ευρεία συναίνεση και «σταθερότητα» για την καπιταλιστική κερδοφορία

Με διαδοχικές συνεντεύξεις σε διάφορα ΜΜΕ χτες, όπως και τις προηγούμενες μέρες, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, συνεχίζει να βάζει στην «ημερήσια διάταξη» το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης, την οποία περιγράφει ως προϋπόθεση για την ψήφιση και εφαρμογή των στόχων του κεφαλαίου (σε Ασφαλιστικό, Εργασιακά, μέτρα για επενδύσεις κ.ο.κ.) και τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Μεταξύ των χτεσινών συνεντεύξεών του και αυτή στο ρ/σ «Real FM», όπου έκρουσε τον... κώδωνα του κινδύνου για την «πολιτική σταθερότητα» της χώρας, λέγοντας ότι αυτό είναι που λείπει σήμερα και γι' αυτό «δεν έρχεται κανένας επενδυτής 5 χρόνια». Πρόσθεσε ότι από εκεί απορρέει η πρόταση του κόμματός του για οικουμενική κυβέρνηση, με απαράβατο όρο να συμμετέχει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Σημείωσε ότι ενόψει και της ψήφισης του Ασφαλιστικού, «συνεννόηση θα υπάρξει μόνο με οικουμενική κυβέρνηση», προσθέτοντας μάλιστα ότι «δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό, είναι τα Εργασιακά, των αγροτών τα ζητήματα, είναι η ανάπτυξη».
Ο ίδιος, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» πριν δύο μέρες, όπου χαρακτήρισε ως «όνειρα θερινής νυκτός» τα περί οικουμενικής, ανέφερε ότι και «ο Γιώργος Παπανδρέου έτσι απαντούσε ένα μήνα πριν υποβάλει την παραίτησή του», ενώ εκτίμησε ότι δεν είναι ο Αλ. Τσίπρας που αρνείται την οικουμενική, αλλά το περιβάλλον του. «Εχει», είπε, «θερμοκέφαλους στο περιβάλλον του που θα χάσουν τις καρέκλες τους. Είναι όμηρος αριστερών παλαιάς κοπής».
Για το Ασφαλιστικό ανέφερε ότι το νομοσχέδιο δε λύνει το πρόβλημα και κατέθεσε εκ νέου, πάντα σε ρόλο «λαγού» του κεφαλαίου, τις θέσεις του κόμματός του για συντάξεις με εισοδηματικά κριτήρια και να κόβονται τελείως οι συντάξεις απ' όσους εισπράττουν κάποιο νοίκι.

Σε συνέντευξή του, τέλος, στο ρ/σ «Alpha», επανέλαβε όσα είχε πει προχτές στο «ΜΕGA», ότι η άρνηση του πρωθυπουργού για κυβέρνηση συνεργασίας σημαίνει ότι «αντί να κατακτήσει αυτός το ΠΑΣΟΚ, έγινε το αντίθετο. Οι παλιοί αριστεροί είναι ένας σκληρός πυρήνας που μπαίνουν στο περιθώριο σιγά - σιγά».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget