Βιάζεται να ψηφίσει μνημόνιο η κυβέρνηση - Τα «φιλέτα» του Υπερταμείου στη συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ

«Βιάζεται» να κλείσει το 3ο μνημόνιο η κυβέρνηση μετά το Δεκαπενταύγουστο και πριν τις 20 του μήνα, με ό,τι αυτό σηματοδοτεί σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.
Ο πρώτος κύκλος των διπραγματεύσεων έδειξε πως η κυβέρνηση θα ανοίξει όλη τη βεντάλια των αντιλαϊκών μέτρων, ενώ συμφωνεί να αλλάξουν προς το χειρότερο και μέτρα που νομοθέτησε πριν τη συμφωνία στις 12 Ιούλη όπως η ρύθμιση των 100 δόσεων προκειμένου να εισπράξει τα μνημονιακά χαράτσια.
Από την Αίγυπτο και τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ, ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε στη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το 3ο μνημόνιο να λάβει σάρκα και οστά πριν τις 20 Αυγούστου.
Μετά τη συνάντηση η κυβέρνηση ενημέρωσε πως «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου». Συνεπώς συμφώνησαν ότι το χρονοδιάγραμμα των αντιλαϊκών μέτρων θα τηρηθεί και πως δεν επιθυμούν δεύτερο δάνειο-γέφυρα προς την Ελλάδα, κάτι που δεν αποκλείει η γερμανική κυβέρνηση.
Επιπλέον, Αλέξης Τσίπρας και Φρανουά Ολάντ συζήτησαν «θέματα του Ταμείου, που προβλέπονται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας». Πρόκειται για το Ταμείο με περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά και των αντιπαραθέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών και αμερικανικών μονοπωλίων για το ποιος θα καρπωθεί τα φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.
Οι σφοδροί ανταγωνισμοί για τα ελληνικά φιλέτα εκδηλώνονται και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το «κουαρτέτο», γι' αυτό και στις έως τώρα δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μόνο στο θέμα του Ταμείου εντόπισε κάποιες «αποκλίσεις» και μικροπροβλήματα.
Δεδομένη είναι η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών για τη λήψη μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων σε Ασφαλιστικό, Εργασιακά και τη φοροεπιδρομή. Εκείνο που είναι στο τραπέζι είναι ο χρόνος εφαρμογής των μέτρων προκειμένου η κυβέρνηση να έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί -επικοινωνιακά και νομοθετικά- τα σκληρά μέτρα. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget