ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ Ο λαός μετρά νέα θύματα

Για τα παιδιά της Παλαιστίνης, ο θάνατος είναι πολύ γνώριμος.
 (φωτ. από διαδήλωση ενάντια στον πρόσφατο θάνατο
18χρονου από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών)
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες στην Πόλη της Γάζας, μετά από έκρηξη βλημάτων που είχαν ξεμείνει από την περσινή πολυήμερη στρατιωτική επιχείρηση των Ισραηλινών. Ακόμα 30 άτομα τραυματίστηκαν, σε ένα περιστατικό που ήρθε να αναδείξει ακόμα μια διάσταση των κινδύνων που καθημερινά δημιουργεί για τον παλαιστινιακό λαό η ισραηλινή κατοχή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων και του ΟΗΕ - όπως μετέδιδε το παλαιστινιακό πρακτορείο «Μααν» - υπολογίζεται πως χιλιάδες βλήματα που δεν έχουν εκραγεί μένουν διάσπαρτα στη Λωρίδα της Γάζας, απειλώντας καθημερινά αμέτρητες οικογένειες.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Γάζας Ασραφ αλ-Κίντρα δήλωσε ότι η χτεσινή έκρηξη έγινε ενώ κάποιοι εργαζόμενοι βοηθούσαν τα μέλη μιας οικογένειας να απομακρύνει πέτρες από τα συντρίμμια ενός σπιτιού που καταστράφηκε στη διάρκεια των περσινών βομβαρδισμών.
Στη Δυτική Οχθη, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 16 νεαρούς Παλαιστίνιους (σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ οι συλλήψεις ήταν 19) με την κατηγορία της «παράνομης δράσης». Ανάμεσά τους ήταν και αρκετοί ανήλικοι. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από ελέγχους και εισβολές του στρατού σε Χεβρώνα, Τζενίν, Ραμάλα, Ναμπλούς. Τέτοιοι «έλεγχοι» είναι συνηθισμένη τακτική με την οποία ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να κρατήσει τρομοκρατημένο τον παλαιστινιακό λαό και πολλές φορές οδηγεί στη φυλακή ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με οποιαδήποτε ένοπλη οργάνωση, αφού άλλωστε η κάθε μορφή αντίστασης ισοδυναμεί με «τρομοκρατική δράση».
Στο μεταξύ, χτες το απόγευμα, κοντά στον εβραϊκό καταυλισμό εποίκων Σχιλόχ στη Δυτική Οχθη, ένας Παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε Ισραηλινούς στρατιώτες με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να τραυματιστούν (οι δυο σοβαρά) και ο ίδιος να δεχτεί τα πυρά του ισραηλινού στρατού. Η «Χααρέτζ» έκανε λόγο για «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ενώ ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχάρη τους στρατιώτες που «αντέδρασαν γρήγορα για να εξουδετερώσουν τον τρομοκράτη».



Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget