ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εκκλήσεις στελεχών για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»

Η σωστή επιλογή για τον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», που θα κυβερνήσει ουσιαστικά με ορίζοντα διετίας, όμως το πιθανότερο είναι ότι θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ώστε να λύσει τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε μιλώντας χτες στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.
Ωστόσο, η βουλευτής της ΝΔ προειδοποίησε πως οι κάλπες θα έχουν τεράστιο κόστος για τη χώρα (βλ. την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία), με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, και εκτίμησε ότι κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει ούτως ή άλλως να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.
Η Ντ. Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τον Γ. Βαρουφάκη σημείωσε ότι αν και «η πολιτική ευθύνη δεν ποινικοποιείται», η υποκλοπή ΑΦΜ είναι «μέγα» ποινικό αδίκημα.
Αναφερόμενη, τέλος, στα εσωκομματικά της ΝΔ, η Μπακογιάννη είπε πως αν ο Αντώνης Σαμαράς είχε παραιτηθεί αμέσως μετά τις εκλογές από την προεδρία του κόμματος, το θέμα ηγεσίας θα είχε πλέον λυθεί.
Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, αλλά μόνο μετά τις επόμενες εκλογές, κατά τις οποίες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία.
«Η "γέφυρα" δεν είναι λύση»
Ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας χτες στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», μεταξύ άλλων, είπε: «Θέλω να ευχηθώ να καταλήξει η κυβέρνηση στην υπογραφή κάποιας συμφωνίας - πακέτου, διότι η συμφωνία - "γέφυρα" δεν αποτελεί οριστική λύση. Ούτως ή άλλως θα έχει προαπαιτούμενα, μεταθέτει το θέμα για το μέλλον και συντηρεί το κλίμα της ανασφάλειας. Με την υπογραφή της συμφωνίας, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ολοκληρώνεται μια συμφωνία, η οποία ξεκίνησε εδώ και κάμποσους μήνες. Ωστόσο, η υπογραφή αυτής καθεαυτής της συμφωνίας δεν λύνει και το πρόβλημα. Το πρόβλημα θα το λύσει μια ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας. Για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και κυρίως η κυβέρνηση».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε: «Προσωπικά είμαι από αυτούς που εύχονται να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με τους καλύτερους, μια εθνική Ελλάδος, με άτομα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας». Συμπλήρωσε όμως ότι: «Φαίνεται όμως ότι αυτή η πρόταση δεν συζητείται και πάρα πολύ».
«Να έχουμε διάλογο με τη μεσαία τάξη»
Ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό «ΣΚΑΪ» είπε, σκιαγραφώντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προβλέποντας, ουσιαστικά, προσφυγή της κυβέρνησης στις κάλπες:
«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το οιονεί φρενοκομείο της σημερινής πολιτικής ζωής της χώρας είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση». Εκτίμησε και αυτός ότι οι εκλογές θα είναι ζημιά για την οικονομία ενώ σημείωσε ότι: «Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας έχει χάσει παντελώς την αξιοπιστία του. Καίτοι νέος στην ηλικία εκπροσωπεί ό,τι παλαιότερο και παλαιοκομματικό έχει εμφανιστεί στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα. Αρνείται να πει στην κοινωνία τη σκληρή αλήθεια έστω και την έσχατη ώρα. Αν η κυβέρνηση κατέθετε μία αναπτυξιακή πρόταση για την οικονομία θα το συζητάγαμε. Ολα αυτά που πράττει τώρα είναι στο πλαίσιο απλώς μίας προεκλογικής εκστρατείας».
Σχετικά με τις προοπτικές της ΝΔ σημείωσε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε στη ΝΔ από εδώ και πέρα είναι να τοποθετηθούμε στο πολιτικό σκηνικό με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να έχουμε διάλογο με όλα τα κοινωνικά στρώματα, αλλά κυρίως με τη μεσαία τάξη. Αυτούς που κυρίως έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Αν δεν μπορέσουμε να διατηρήσουμε επαφή με αυτά τα στρώματα δεν θα μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα».


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget