Ποιον κοροϊδεύουν;

Δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα», δήλωνε τις προάλλες κυβερνητική πηγή, με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο μνημόνιο. Κάνανε ...λάθος και οι νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που ψήφισαν ήταν χειρότερες «από αυτό που ζητούσαν» οι θεσμοί, δήλωνε από την άλλη ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς, και το γαϊτανάκι των δηλώσεων δεν έχει τελειωμό. Στόχος τους είναι να μπερδέψουν το λαό. Να καλλιεργήσουν εφησυχασμό ότι τα χειρότερα πέρασαν. Ομως, αυτό δεν αληθεύει. Η κυβέρνηση, πέρα από το ότι διατηρεί αυτούσια όλα τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων, πέρα από τα αντιασφαλιστικά μέτρα που η ίδια ψήφισε, έχει ήδη έτοιμο και το επόμενο «πακέτο», το οποίο, σε ό,τι αφορά την Ασφάλιση, αφορά στο κόψιμο των λεγόμενων «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων, την περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την κατάργηση του ΕΚΑΣ κ.ά. Αυτό επιβεβαιώνεται και από δημοσιεύματα του Τύπου για το περιεχόμενο των συζητήσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών «θεσμών».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η κυβερνητική πλειοψηφία, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφισαν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέσω της αύξησης των εισφορών, το πάγωμα της κρατικής χρηματοδότησης στα Ταμεία για επόμενα έξι χρόνια που επιτείνει τον οικονομικό στραγγαλισμό τους, την πρόσθετη μείωση των επικουρικών συντάξεων (καθώς οι μοναδικοί πόροι των επικουρικών ταμείων θα είναι πλέον οι εισφορές), την κατάργηση των κατώτερων ορίων των συντάξεων. Από την άλλη, δεν υπάρχουν μόνο τα λεγόμενα προαπαιτούμενα, που είναι ψηφισμένα ή έτοιμα να ψηφιστούν, αλλά και όσα θα έρθουν με το τρίτο μνημόνιο που ετοιμάζουν συγκυβέρνηση και «θεσμοί». Και βέβαια, η επίθεση περιλαμβάνει και μέτρα που αφορούν στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στις ομαδικές απολύσεις κ.ά.

Οσο για το «λάθος» στο νόμο, που είναι τάχα πιο αυστηρός από αυτό που λένε οι «θεσμοί», δεν ενδιαφέρει στο ελάχιστο τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Γιατί, είτε ενταχθούν όλα τα επικουρικά ταμεία στο ΕΤΕΑ - όπως προβλέπει ο νόμος - είτε αντί για την ένταξη στο ΕΤΕΑ υποχρεωθούν να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία - όπως υποτίθεται θέλουν οι «θεσμοί» και ίσχυε με τον προηγούμενο νόμο - το αποτέλεσμα για τους ασφαλισμένους είναι το ίδιο: Θα ξέρουν τι εισφορές θα πληρώνουν, χωρίς όμως να ξέρουν το ύψος της σύνταξης που θα πάρουν και αν θα την πάρουν, από τη στιγμή που τα Ταμεία θα λειτουργούν κεφαλαιοποιητικά και οι συντάξεις θα εξαρτώνται, μεταξύ άλλων, από την απόδοση των «κεφαλαίων». Δηλαδή, κανονικός τζόγος με τις ασφαλιστικές εισφορές και πλήρης απαλλαγή του κράτους από την εγγύηση των συντάξεων. Οι εργοδοσία πραγματικά τρίβει τα χέρια της με τα αντιασφαλιστικά κατορθώματα της κυβέρνησης που ευαγγελίζεται η «πρώτη φορά αριστερά»...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget