Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης καλεί ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Αθήνας

Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ στις19.30 στην Ομόνοια καλεί ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Αθήνας ενάντια στα πρόσθετα βάρβαρα βάρη που φέρνει το νέο μνημόνιο. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στην πλατεία Κάνιγγος στις 19.00.
Σε ανακοίνωση τονίζει:
«Η Κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά", με τα μέτρα που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Είναι το ίδιο με αυτό των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων, φέρνει ένα νέο μνημόνιο, με πρόσθετα βάρη, ακόμη πιο βάρβαρα, πάνω σε αυτά των προηγούμενων, στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Η κατάσταση που δημιούργησε με τις ασάφειες, τις "σκληρές" (για ποιον;) διαπραγματεύσεις, το δημοψήφισμα με το ασαφές ΟΧΙ και το ΝΑΙ, τις κλειστές τράπεζες, τις παραστάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν είχαν άλλο στόχο παρά να μπερδέψουν, να αποπροσανατολίσουν, να κοροϊδέψουν τα λαϊκά στρώματα και να αποδεχτούν το νέο και ποιο βάρβαρο μνημόνιο.
Μην μας μπερδεύουν οι διαφοροποιήσεις των τελευταίων ημερών στην κυβέρνηση. Όλοι μαζί είναι στον πόλεμο εναντίων των λαϊκών στρωμάτων, από την πλευρά του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων, ντόπιων και ξένων.
Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,
Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Όχι σε νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της ΕΕ, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών!
Απορρίπτουμε τα όποια σχέδια της κυβέρνησης, που μας θέλει βαστάζους μιας πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση για τα κέρδη των λίγων.
Απορρίπτουμε αυτούς που υποστηρίζουν την ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας, που μάτωσαν και συνεχίζουν να ματώνουν τις ζωές μας και των οικογενειών μας.
Γυρίζουμε την πλάτη σε στρατευμένες στα ξένα για μας συμφέροντα, συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως της ΓΣΕΒΒΕ και ΕΣΕΕ, που καλούν ανοιχτά ή καλυμμένα, για στοίχιση κάτω από τα εκβιαστικά διλήμματα κυβέρνησης και ΕΕ.
Ο δικός μας δρόμος έχει στο επίκεντρο την ανάκτηση των δικών μας απωλειών, την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων. Είναι ο δρόμος της ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοφορία του, της αμφισβήτησης της κυριαρχίας του. Είναι ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της, για να ανοίξει η προοπτική για την κάλυψη των δικών μας αναγκών. Είναι ο δρόμος της ρήξης με αυτούς που μας θεωρούν "διαρθρωτικό πρόβλημα" που πρέπει, με κάθε τρόπο, να εξαλειφθεί για να δημιουργηθεί χώρος για το μεγάλο κεφάλαιο και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Είναι ο δρόμος της Λαϊκής Συμμαχίας. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία και οι γυναίκες. Δηλαδή με όλους αυτούς που βάλλονται από την ίδια πολιτική. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε το δικό μας ανάστημα, να ορθώσουμε εμπόδια σε αυτά που μας καταστρέφουν.
Σε αυτόν το δρόμο καλούμε κάθε αυτοαπασχολούμενο που πασχίζει καθημερινά για το μεροκάματο, να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας. Να οργανωθεί στο σωματείο μας, σε συστράτευση με τις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις στην ΠΑΣΕΒΕ και στο ΠΑΜΕ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ.
Απαιτούμε - διεκδικούμε άμεσα:
- Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
- Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό, με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
- Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
- Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
- Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
- Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων».  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget