Έρχεται νέο κύμα σκληρών μέτρων στη Βουλή

Δεύτερο κύμα σκληρών μέτρων φέρνει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Τετάρτη.
Στο νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν αντιασφαλιστικές αλλαγές όπως η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας των αγροτών, οι μεταβολές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και οι διατάξεις για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των τραπεζών.
Ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς δήλωσε στην «Εφημερίδων των Συντακτών» ότι «ο πρωθυπουργός θα είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει διάσπαση», προσθέτοντας όμως ότι «η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία».
Ο στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα έθεσε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της αντιλαϊκής συμφωνίας «το συντομότερο δυνατό». Επίσης δεν διέψευσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, λέγοντας πως «είναι λογικό να αναπτύσσονται σενάρια όταν τόσοι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψήφισαν τη συμφωνία».
O υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ δήλωσε στο «Mega» ότι η ψήφιση των νομοσχεδίων από 120 βουλευτές είναι το «ψυχολογικό» όριο που πρέπει να έχει η κυβέρνηση. Συμπλήρωσε πάντως ότι οι κουβέντες περί εκλογών δεν ωφελούν σε μια περίοδο που πρέπει να «κλείσει» μια τριετής συμφωνία.
«Ολοκλήρωση συμφωνίας, ελάφρυνση του χρέους, μέτρα κατά φοροδιαφυγής-διαφθοράς. Εκλογές μετά. Αν "πέσει" η κυβέρνηση Τσίπρα, "πέφτει" η χώρα», έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget