Συνεργασία με την κυβέρνηση για την υπογραφή του 3ου μνημονίου προτείνουν ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ

Υπέρ «της συνεργασίας και της συνεννόησης σε όλα τα επίπεδα» με την κυβέρνηση, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Δήλωσε πως «η συμφωνία είναι η χειρότερη» αλλά η μη συμφωνία είναι «δρόμος χωρίς επιστροφή».
Ωστόσο αν και στηρίζει την κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση για το 3ο μνημόνιο, δεν θέλει η ΝΔ να χρεωθεί τα μέτρα λέγοντας «εγώ δεν διαπραγματεύομαι, τα μέτρα φέρουν την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου».
Επιπλέον, επιχείρησε να εμφανίσει δικαιωμένη την ΝΔ για το δικό της αντιλαϊκό μνημόνιο λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορούσε με βάση την πρόταση της ΝΔ και το e-mail Χαρδούβελη να πάρει τον Φλεβάρη συμφωνία 2 δισ. ευρώ και όχι 12 δισ. ευρώ.
Για τη ΝΔ δήλωσε πως πρέπει να ακολουθήσει «το μεσαίο δρόμο χωρίς ακρότητες» και πως η πρόταση του είναι ο επόμενος πρόεδρος να εκλεγεί ένα μεγάλο γνήσιο αντιπροσωπευτικό συνέδριο του κόμματος» και σε αυτή την περίπτωση δεν απέκλεισε να είναι υποψήφιος για την προεδρία.
Να υλοποιηθούν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για το 3ο μνημόνιο, ζητά το Ποτάμι, σχολιάζοντας πως ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «από τη μια είναι όλο χαρά που ανέλαβαν τους υπουργικούς τους θώκους και από την άλλη λένε δημοσίως ότι δεν θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα».
Το Ποτάμι προσθέτει πως «η κυβέρνηση και ο κάθε υπουργός ξεχωριστά, ένα δρόμο έχουν: Να εφαρμόσουν τα όσα υπέγραψε ο Πρωθυπουργός».
Κατά των πρόωρων εκλογών και υπέρ της υπογραφής του νέου μνημονίου, τάσσεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φωφη Γεννηματά και ζητά να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με σκοπό τη συνεργασία.
Σε δήλωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά «ο γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος για μια συνεννόηση και συνεργασία για την κατοχύρωση του ιστορικού κεκτημένου της Ελλάδας, μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη και μέσα στη ζώνη του ευρώ είναι ζωτικής σημασίας. Η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει σε ένα νέο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ταχύτερο δυνατόν». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget