ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Μετέρχονται κάθε μέσο για ν' αποσπάσουν την ανοχή και συναίνεση του λαού

Με μοιρασμένους ρόλους, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό του λαού. Την ώρα που ο πρωθυπουργός με το στενό του επιτελείο διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες τους όρους σφαγής όσων δικαιωμάτων απέμειναν στα λαϊκά στρώματα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τη στήριξη της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, στην Αθήνα, άλλοι με κορόνες, άλλοι με ψεύδη κι εκβιασμούς, επιδιώκουν την καθήλωση του λαού και την απόσπαση της ανοχής του, αν όχι της συναίνεσής του.
Τον τόνο έδωσε, χτες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης, ενοχοποιώντας τους «θεσμούς» και βγάζοντας λάδι την κυβέρνηση, με τον ισχυρισμό ότι «οι "θεσμοί" θέλουν να εξοντώσουν τη χώρα και το λαό μας», όταν η πρόταση της κυβέρνησης είναι καρμανιόλα για το λαό. Ομολογώντας τι είναι αυτό που διεκδικεί η κυβέρνηση, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη λιτότητα και χρειάζεται ισχυρή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους», μέτρα δηλαδή για την αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας.
Προτάσσοντας τις αξιώσεις των «θεσμών», ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, προσπάθησε να εξωραΐσει τις κυβερνητικές αντιλαϊκές προτάσεις, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο η κυβέρνηση να υποκύψει στις θρασύτητες απαιτήσεις των θεσμών». Κάνει κι αυτός το μαύρο-άσπρο, αν και είναι συνένοχος στο νέο σφαγείο λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων από την κυβέρνηση.
Για «εκβιασμό» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, σε μια απόπειρα να πειστεί ο λαός ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με το πιστόλι στον κρόταφο και να συμπαραταχθεί με το «θύμα». «Το αίτημα των δανειστών να έρθουν τα εξαντλητικά αυτά μέτρα ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης δείχνει ότι ο εκβιασμός έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς ουσιαστική αναφορά και συγκεκριμένα βήματα για το θέμα του χρέους», ανέφερε μιλώντας στο MEGA. Αυτός ξεπέρασε σε υποκρισία και ψέμα τους παραπάνω.
Την επιθυμία να υπάρξει σαν «τυράκι στη φάκα» πρόνοια για το χρέος στη συμφωνία, εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Ν. Ξυδάκης, λέγοντας: «Η Αθήνα έδειξε ότι έχει φτάσει στο τέλος, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης. Ας μιλήσει η Ευρώπη. Μίλησε προχτές. Ακόμη και η κ. Μέρκελ είπε κάτι. Εβγαλε, όμως, έξω το χρέος, ως μη όφειλε. Δεν μπορεί να πηγαίνει πίσω από την υπόσχεση του Νοέμβρη του 2012».
Παραπέρα, ο Ν. Ξυδάκης ενέπλεξε στα παζάρια που γίνονται για λογαριασμό του κεφαλαίου το λαό, καλώντας τον να στηρίξει την κυβέρνηση και τις 55 σελίδες αντιλαϊκών μέτρων. «Μέχρι την Τρίτη, που είναι η 30ή Ιούνη, έχουμε καιρό να το δούμε. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ενώπιον της ιστορίας του. `Η θα υποταχθεί και θα συντριβεί σε αυτά που του ζητάνε οι ακραίοι υπερσυντηρητικοί κύκλοι ή θα κοιτάξει τη ζωή του. Εμείς κάναμε όλα τα βήματα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός κατέθεσε μία υπόθεση εργασίας, ένα σενάριο. Είναι το μόνο που μπορεί να εφαρμοστεί. Με πολύ πόνο και πάρα πολύ αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πιο καλοί στις τρίπλες
Στο ίδιο πνεύμα και με τον ίδιο στόχο απόσπασης της συναίνεσης του λαού, ο βουλευτής Αλ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το καρτέλ των δανειστών... Το μήνυμα που πρέπει να στείλει η κυβέρνηση είναι ότι είμαστε υπερήφανος λαός. Δεν πρόκειται να ταπεινωθούμε». Ο ΠΑΣΟΚος ξέρει καλά από παραπλάνηση...
Φέρνοντας την πραγματικότητα στα μέτρα τους, ο Δ. Παπαδημούλης ενοχοποίησε την «ευρωπαϊκή δεξιά», ότι τάχα είναι αυτή που «θέλει μία Ευρωζώνη αλά καρτ, που να βολεύει μόνο τους πλούσιους και ισχυρούς», όπως είπε, κρύβοντας ότι η ΕΕ είναι οικοδόμημα του κεφαλαίου, προορισμένο να υπηρετεί τα δικά του και μόνο συμφέροντα. Σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να ενεργοποιήσουν στο λαό αντανακλαστικά στήριξης της κυβέρνησης, για «σκληροπυρηνική φράξια των δανειστών», που «δε θέλει συμφωνία, αλλά ρήξη, ταπείνωση της Ελλάδας και πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα. Δε θα τους περάσει!».
Ευθυγραμμισμένος και ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι «οι δανειστές θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης» και εκτίμησε ότι επεδίωκαν το στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας, «για να φανούμε αδύναμοι στο τραπέζι των τελικών διαπραγματεύσεων».
Επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για λογαριασμό του κεφαλαίου, πρόσθεσε ότι «δε θα υπάρξει καμία συμφωνία χωρίς διευθέτηση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο», ενώ τόλμησε να ισχυριστεί ότι «δε θα υπάρξει καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις», όταν η ίδια η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει τέτοια μέτρα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Πάντζας, σε μια προσπάθεια άρσης των ευθυνών απ' τις πλάτες της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι «δυστυχώς πληρώνουμε τις αμαρτίες και τα ανομήματα που έχουν υπογράψει οι Σαμαράς και Βενιζέλος και οι συνοδοιπόροι τους», ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα εξωτερικού με το πιστόλι στον κρόταφο» και «προϋπόθεση στην πρότασή μας είναι η αναδιάρθρωση του χρέους». Ακόμα, υποστήριξε πως «στόχος των δανειστών δεν είναι η έντιμη συμφωνία, αλλά η ανατροπή της αριστερής κυβέρνησης»...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget