ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ Βάζει πλάτη για τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις

Ως δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου λανσάρεται η ΝΔ
Να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες «προσαρμογές», ώστε να «κλείσει» η νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές και να προωθηθούν τάχιστα οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις (οι οποίες φυσικά κάθε άλλο παρά λείπουν από τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ...), καλεί τον πρωθυπουργό η ηγεσία της ΝΔ, υποσχόμενη ότι θα βάλει και η ίδια πλάτη για την εφαρμογή τους.
Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντ. Σαμαράς, δήλωσε χτες ότι«η διακοπή των διαπραγματεύσεων είναι μια πολύ κακή εξέλιξη. Η ρήξη δεν είναι λύση για κανέναν. Η ρήξη οδηγεί σε καταστροφή. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει».
Στο ίδιο πλαίσιο και προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ, ο Αντ. Σαμαράς συγκάλεσε «εκτάκτως» για σήμερα το μεσημέρι το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, όπου μετέχουν μια σειρά μεγαλοστελέχη.
Σημειωτέον, παράγοντες στο εσωτερικό της ΝΔ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση να δραματοποιεί επίτηδες την εικόνα των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να διαμορφώσει έδαφος για να «περάσει» με λιγότερες αντιδράσεις η νέα συμφωνία. Ωστόσο, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο κάποιου «ατυχήματος», με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει για την παραπέρα πορεία της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.
Αλλωστε, και η κριτική του Αντ. Σαμαρά, όπως εκφράστηκε και την Κυριακή, σε ομιλία του σε κομματικό ακροατήριο στην Καστοριά, εδράζεται στα σημάδια υποχώρησης της καπιταλιστικής οικονομίας το τελευταίο διάστημα: «Η δραματική κατάσταση, που κλιμακώνεται εδώ και τέσσερις μήνες, έχει γονατίσει την οικονομία(...) υποσχέθηκαν να μείνουμε στο ευρώ και σήμερα η χώρα απειλείται με επιστροφή στη δραχμή.Υποσχέθηκαν "σκληρές διαπραγματεύσεις" και σήμερα, πέντε μήνες μετά, το "email Χαρδούβελη" φαντάζει σαν "παιδική γιορτή" μπροστά στη δική τους πρόταση (...) Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν, τους είχαμε προειδοποιήσει: "Κάντε γρήγορα, όσο καθυστερείτε ο λογαριασμός ανεβαίνει" (...) Σε μας ζητούσαν πρόσθετα μέτρα λιτότητας κάτι λιγότερο από 1,5 δισεκατομμύριο για το 2015 σε ετήσια βάση. Τώρα ζητούν 5,8 δισεκατομμύρια σε ετήσια βάση. 2,9 δισεκατομμύρια, δηλαδή, στο εξάμηνο ως το τέλος του χρόνου(...) ο λογαριασμός ανέβηκε 4,3 δισεκατομμύρια! 800 εκατομμύρια το μήνα και πλέον! (...) Η αβεβαιότητα μάς ξαναέφερε σε ύφεση. Εξάντλησαν τα πλεονάσματα, μας οδήγησαν πάλι σε ελλείμματα. Ματαίωσαν τις επενδύσεις που ετοιμάζονταν (...) Εφεραν πρόσθετα λουκέτα και πρόσθετη ανεργία».
«Αντέξαμε και βοηθάμε»
Ταυτόχρονα, σπεύδοντας να παράσχει διαβεβαιώσεις σε κάθε είδους αστικά επιτελεία ότι η ΝΔ μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση σε ενδεχόμενη ανάγκη εναλλαγής (ή και προσαρμογών) στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης, είπε: «Η ΝΔ είναι η παράταξη που απέτρεψε την έξοδο από το ευρώ, πριν τρία χρόνια. Η ΝΔ είναι η παράταξη που αποκατέστησε την αξιοπιστία της Ελλάδας στην Ευρώπη και πέραν της Ευρώπης, σε αυτά τα δυόμισι χρόνια. Και προσέξτε. Είναι η παράταξη που άντεξε στην κρίση, όταν τόσα και τόσα άλλα κόμματα, μεγάλα και μικρά, τα συνέτριψε η κρίση! Τώρα που τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτονται με αυτόν το δραματικό τρόπο, είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ξανά ότι θα έχουμε μέλλον στην Ευρώπη και στην ανάπτυξη».
Κάνοντας σινιάλο στο εγχώριο κεφάλαιο, ότι πάνω απ' όλα ιεραρχεί τα ζητούμενά του, πρόσθεσε: «Εμείς βάζουμε την Ελλάδα πάνω απ' όλα. Κάτι που όταν ήμασταν εμείς στην εξουσία, εσύ δεν το έκανες... Ενώ εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο. Αλλά έχουμε κι εμείς τις "κόκκινες γραμμές" μας. Και αυτές είναι δύο: Να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Και να παραμείνει η Ελλάδα στη δυνατότητα να έχει ανάπτυξη, όπως εκεί που εμείς την είχαμε φέρει».
Οι όροι της «συνεννόησης»
Σε αυτή τη βάση και τασσόμενος ενάντια σε ενδεχόμενες εκλογές, επανέλαβε την πρότασή του για «εθνική συνεννόηση» και με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση να μην προχωρήσει σε προσλήψεις στο Δημόσιο και αυξήσεις στο ΦΠΑ, στους φόρους των αγροτών ή στην έκτακτη «εισφορά αλληλεγγύης».
Αντίθετα, ζήτησε να προχωρήσουν οι «μεταρρυθμίσεις ιδιαίτερα στο Δημόσιο», η «αξιολόγηση» των εργαζομένων στο Δημόσιο, οι ιδιωτικοποιήσεις.



Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget