Απεργούν την Τετάρτη γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία - Πλούσια δράση και από τις Λαϊκές Επιτροπές

Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζεται η απεργία στις 20 Μάη στο χώρο της Υγείας.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέριαπευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.
Στη Θεσσαλονίκη, η κινητοποίηση θα γίνει στις 10.30 π.μ., μπροστά στις ΥΠΕ (Αριστοτέλους). Σε μαζική συμμετοχή καλούν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.
Την απεργία έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και συμμετέχει η ΕΙΝΑΠ. 24ωρη απεργία αποφάσισε και το ΔΣ της ΟΕΝΓΕ. Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ., αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Στην απεργία καλούν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων σε ΜονάδεςΙδρύματαΣχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων. Διοργανώνουν συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στη Διεύθυνση Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας (Σολωμού 60), για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας.
Για την προετοιμασία της απεργίας, εκλεγμένοι σε ΔΣ και μέλη Επιτροπών Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, σχεδιάζουν περιοδείες και εξορμήσεις. Ταυτόχρονα, οργανώνονται Γενικές Συνελεύσεις σε Νοσοκομεία, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στο Ογκολογικό Αγίων Αναργύρων διοργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη 19 Μάη, στις 12 μ.(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Πλούσια δράση και από τις Λαϊκές Επιτροπές
Οι  Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα στις 12.30 μ.μ., παρέμβαση στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά (Θηβών και Φαλήρου). Επίσης, στις 28 Μάη, συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 7 μ.μ., στο Περιβολάκι (Νίκαια).
Οι Λαϊκές Επιτροπές 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και Γαλατσίου διοργανώνουν πικετοφορία την Τρίτη 19 Μάη, ενώ καλούν σε συγκέντρωση - συναυλία την Κυριακή 24 Μάη.
Οι Λαϊκές Επιτροπές της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης καλούν σε συγκέντρωση στις 19 Μάη στις 7 μ.μ., στο Ρολόι στη Νεάπολη, ενώ η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς αποφάσισε παρέμβαση σήμερα στο ΙΚΑ Βότση και τα Ιατρικά Κέντρα της περιοχής. Την Τρίτη 19 Μάη, στις 9 π.μ., στα Ιατρικά Κέντρα Καλαμαριάς. Περιοδεία - ενημέρωση στα μέλη όλων των ΚΑΠΗ Καλαμαριάς.
Μετά τη συγκέντρωση που έκαναν, την Πέμπτη 14 Μάη, στο υπουργείο Υγείας, οι Λαϊκές Επιτροπές και φορείς της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη.
Κινητοποιήσεις στις 20 Μάη σε όλη τη χώρα
Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 10.30 π.μ., στα νοσοκομεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Στην Άρτα, ο Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας ν. Άρτας, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, Σωματεία Συνταξιούχων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Άρτας και ο Σύλλογος Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς στις 8.30 μ.μ.
Στη Ζάκυνθο, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνει συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην Πρώην Νομαρχία.
Στην Κεφαλονιά, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι έξω από το νοσοκομείο.
Στη Λευκάδα, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου.
Στην Πρέβεζα, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι έξω από το νοσοκομείο.
Στη Σάμο, οι Λαϊκές Επιτροπές συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου στις 11 π.μ.
Στις 20 Μάη μαζί και οι συνταξιούχοι
Κινητοποιήσεις για την Υγεία σε μια σειρά από πόλεις διοργανώνουν στις 20 Μάη και οιΣυνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ. Στην Αττική, θα γίνει πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. ΣτηΘεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.
Στη Λάρισα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, πρώην ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ του νομού καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και μετά σε πορεία. Στην Πάτρα, το Συντονιστικό Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΤΣΑ, ΔΕΗ, ΟΑΕΕ - ΤΑΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου, μαζί με τους εργαζόμενους στον κλάδο Υγείας - Πρόνοιας.
Στο Ηράκλειο, η Ένωση Συνταξιούχων διοργανώνει παγκρήτια κινητοποίηση στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Στη Ζάκυνθο, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο. Στο Βόλο, η συγκέντρωση θα γίνει έξω από το Νοσοκομείο στις 12 το μεσημέρι.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget