ΠΟΤΑΜΙ Προσφέρει στήριξη για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση προκειμένου να συνεχιστούν τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στον ΑΝΤ1.
Το κόμμα του βάζει πλάτη στη συγκυβέρνηση με την προϋπόθεση να συνεχιστούν οι «μεταρρυθμίσεις», καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο, με ταυτόχρονη διασφάλιση της πορείας της χώρας εντός ΕΕ με ευρώ. Σε αυτή τη βάση άλλωστε το Ποτάμι προσφέρει και κοινοβουλευτική στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ αθροίζοντας τις ψήφους του σε αυτές της κυβέρνησης, προκειμένου να περάσουν τα μέτρα αυτά με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων, όπως ζητούν μια σειρά από κέντρα και παράκεντρα του συστήματος. Εξάλλου, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Στ. Θεοδωράκης, καλώντας την κυβέρνηση να μη φοβηθεί να προχωρήσει στα μέτρα αυτά, ο Αλ. Τσίπραςείναι ένας «ισχυρός πρωθυπουργός» και δε θα πρέπει να «απολογείται» στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην «ιστορία» της χώρας.
Λίγο αργότερα, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού συζητήθηκε το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αν μας αρέσει η πρόταση της κυβέρνησης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα την ψηφίσουμε, διαφορετικά θα φέρουμε δική μας πρόταση», είπε ο επικεφαλής του.
Οπως αποφασίστηκε, αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυβερνητικής πρότασης για ΠτΔ, θα συνεννοηθούν τα μέλη του Ποταμιού ηλεκτρονικά για να την εγκρίνουν ή όχι. Στην περίπτωση που δεν εγκριθεί, δεν αποκλείεται - όπως είπαν - να κατεβάσουν δική τους πρόταση, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα περάσει ή όχι. «Δεν πρέπει να είναι κατ' ανάγκη πολιτικός, έχουμε καταξιωμένους επιστήμονες και ανθρώπους που έχουν προσφέρει που μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν πρότασή μας», ειπώθηκε στη συνεδρίαση, χωρίς όμως να αναφερθούν ονόματα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget