ΠΑΣΟΚ «Προσπαθούμε να στηρίξουμε» την κυβέρνηση, για το «εθνικό συμφέρον»

«Προσπαθούμε να στηρίξουμε από τη θέση μας στην αντιπολίτευση. Δεν φερόμαστε όπως μας φέρθηκαν τα πέντε προηγούμενα δύσκολα χρόνια. Πρέπει όμως να ξέρουμε την οριστική και ολοκληρωμένη θέση της κυβέρνησης που εκφράζει διεθνώς όλους τους Ελληνες ό,τι και να ψήφισαν». Αυτή είναι η ουσία της στάσης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση με κορμό τονΣΥΡΙΖΑ, όπως την αποτύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Realnews», με τίτλο «Γέφυρα προς το εθνικό συμφέρον».
Ρίχνοντας ο Ευ. Βενιζέλος τέτοιες γέφυρες στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζει ζήτημα στην κυβέρνηση να πει καθαρά με ποιες θέσεις πάει στα παζάρια για τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους πιστωτές. Και επιμένει στα ανοίγματά του, που οπωσδήποτε αντανακλούν και την πρεμούρα των ντόπιων μονοπωλίων να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή πολιτική - κοινωνική συναίνεση ώστε η διαπραγμάτευση να κλείσει γρήγορα, να απελευθερωθούν τάχιστα νέα κονδύλια για παραπέρα ενίσχυσή τους, να μη διακινδυνεύσει η στρατηγική στόχευση της ντόπιας αστικής τάξης για πορεία της χώρας εντός ΕΕ και ευρώ, με συνέχιση εφαρμογής όλων των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται στον ευρωμονόδρομο:
«Ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπάρξει συμφωνία. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Βέβαια, έτσι θα έχει γίνει ευρύτατα δεκτή η εθνική στρατηγική για την οποία πληρώσαμε τεράστιο πολιτικό κόστος. Δεν πειράζει. Ας γίνει το εθνικά και κοινωνικά σωστό. Και ας ονομαστεί "γέφυρα", "αλλαγή", "ανάσα", "θρίαμβος", "υπερηφάνεια" . Μια τέτοια εξέλιξη αξίζει πολλές λέξεις. Οι κρίσιμες όμως είναι μόνον δυο: "εθνικό συμφέρον"», καταλήγει ο Ευ. Βενιζέλος, βαφτίζοντας «εθνικό» το συμφέρον των αστών, το οποίο υπηρετούν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget