ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι συμβιβασμοί δεν εξασφαλίζουν ειρήνη στο σύστημα που γεννά πολέμους

Παραμένουν ενεργές οι αιτίες που οδήγησαν στην κρίση και την ένοπλη αντιπαράθεση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη συμφωνία ειρήνευσης στη Νοτιοανατολική Ουκρανία:
«Η συμφωνία ειρήνευσης για τη Νοτιοανατολική Ουκρανία, στην οποία κατέληξαν μετά από μαραθώνιες συνομιλίες οι Πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, της Ουκρανίας, Βίκτορ Ποροσένκο, της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, περιέχει το στοιχείο ενός προσωρινού συμβιβασμού μεταξύ των δυνάμεων που συγκρούστηκαν με αιματηρό τρόπο στην Ουκρανία το προηγούμενο διάστημα.
Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία υλοποίησης αυτής της συμφωνίας (και του σχετικού συμβιβασμού). Υπάρχουν, επίσης, πολλά κρίσιμα σημεία που δεν διευκρινίζονται από το πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι παραμένουν ενεργές, στον έναν ή άλλο βαθμό, όλες εκείνες οι αιτίες, που οδήγησαν στην κρίση και στην ένοπλη αντιπαράθεση, όπως είναι η διαπάλη για τον έλεγχο των μεριδίων των αγορών, για τον έλεγχο του φυσικού πλούτου και των δρόμων της Ενέργειας. Παραμένουν τα αποτελέσματα της απροκάλυπτης επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Ουκρανία, στα πλαίσια του σφοδρού ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, όπως είναι η ύπαρξη της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου, που έχει και τη στήριξη φασιστικών δυνάμεων.
Είναι, λοιπόν, πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς. Οι συμβιβασμοί και οι συμφωνίες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στους λαούς, όσο παραμένει το ίδιο το σύστημα που γεννάει τους ανταγωνισμούς, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους».

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget