Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Κ. Μητσοτάκη (VIDEO)



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ, μετά από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη συνομιλία που είχαν στην αρχή της συνάντησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε:

«Όπως είπατε είναι πολύ δύσκολη εποχή. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο. Έχει πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια. Έχει ματώσει κυριολεκτικά από την οικονομική κρίση και βεβαίως με ευθύνη των κυβερνήσεων, των εκάστοτε κυβερνήσεων και των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε δικαιολογημένα εξεγείρεται, δικαιολογημένα απογοητεύεται, δικαιολογημένα οργίζεται και ξεσηκώνεται.

Και φυσικά πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός, το εργατικό, το λαϊκό κίνημα έχει και την πείρα και την γνώση, να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το περιεχόμενο του αγώνα τους, πολύ περισσότερο να καθορίσουν τις μορφές πάλης με τις οποίες θα διεκδικήσουν το δίκαιό τους. Και από αυτή την άποψη εμείς πιστεύουμε ότι όλες οι μορφές πάλης, εφόσον είναι με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα του λαού και της χώρας, θα πρέπει να διεκδικούνται.

Το ΚΚΕ ξέρετε, έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του σε αυτούς αγώνες και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και για τους αγρότες και για τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες -μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους- τους νέους και τις νέες που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα και πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να κλιμακωθεί με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών τους φορέων και βεβαίως μέσα εκεί μπορεί να οργανωθεί και η μεγάλη κοινωνική, λαϊκή τους συμμαχία, με σωστό περιεχόμενο αγώνα, αιτημάτων, σε μια κατεύθυνση τέτοια που να διεκδικεί πραγματικά τα δίκαια αιτήματά τους. Και φυσικά εκεί έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι άσχετα αν ψηφίζουν το ΚΚΕ, άσχετα αν ψηφίζουν τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Αυτή η λαϊκή συμμαχία πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει και το μέλλον αυτού του τόπου». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget