ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 1 Η προοπτική βρίσκεται στην ενιαία πάλη για την ανατροπή του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής (VIDEO)



Η προοπτική για το λαό είναι στην ενιαία πάλη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών που θα βάλουν στόχο να ανατρέψουν το σύνολο αυτής της πολιτικής, να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, επισήμανε μεταξύ άλλων η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ 1 το πρωί της Παρασκευής 22 Γενάρη.
Στο επίμαχο ζήτημα να ορθωθούν εμπόδια στην ασκούμενη πολιτική με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται, το δίλημμα δεν είναι να διαλέξουμε το λιγότερο κακό, το δίλημμα είναι εάν θα αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να καταργηθεί το σύνολο των αντιασφαλιστικών νόμων και στη συνέχεια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να υπάρξει ένα δημόσιο, κοινωνικό, καθολικό ασφαλιστικό σύστημα που θα περιφρουρεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους και για σύνταξη και για τις παροχές Υγείας. Αυτή η προοπτική απαιτεί ριζικές αλλαγές και στο πολιτικό επίπεδο.
Υπογράμμισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία καταληστεύτηκαν τα τελευταία χρόνια χάνοντας πάνω από 100 δισ. ευρώ. Αν ήθελαν οι κυβερνήσεις να φτιάξουν το Ασφαλιστικό, ας πάνε να τα πάρουν από αυτούς που ωφελήθηκαν, δηλαδή τους επιχειρηματικούς και μονοπωλιακούς ομίλους, αλλά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αγγίζουν την «ιερή αγελάδα» της επιχειρηματικότητας.  
Ο αγώνας πρέπει να έχει πολιτική στόχευση, με κυβερνήσεις εντός των πλαισίων της ΕΕ, που αποδέχονται την ΕΕ, την κυριαρχία του κεφαλαίου και της αστικής τάξης, τα δικαιώματα των εργαζομένων θα βρίσκονται πάντα στη λαιμητόμο να κόβονται και να ξανακόβονται στο όνομα της επιβίωσης είτε του Ασφαλιστικού, είτε των επενδύσεων, είτε της καπιταλιστικής ανάπτυξης κ.ά. Μπορεί να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων, κατέληξε η Λουΐζα Ράζου.  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget