Με σημείο αναφοράς το μπλόκο της Νίκαιας συνεχίζεται ο αγώνας για την επιβίωση


Χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται στο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα και στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και συντονισμένου αγώνα για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.

Χθες με επιβλητικά κομβόι αγρότες από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας διέσχισαν οργανωμένα δεκάδες χιλιόμετρα μέσα από τον παγωμένο κάμπο και έφτασαν στη Νίκαια κατακλύζοντας τον κόμβο (Δείτε  εδώ αναλυτικά).

Με σημείο αναφοράς το μπλόκο της Νίκαιας συνεχίζονται και ισχυροποιούνται τα μπλόκα Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων που είναι σε συντονισμό με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. 

Στο Αγρίνιο οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας έστησαν μπλόκο στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου το οποίο ενισχύεται με νέες δυνάμεις.

Οι αγρότες κατευθύνθηκαν στον κόμβο από την Εθνική Οδό Αγρινίου - Αντιρρίου, κοντά στην Έρμήτσα όπου χθες παρέταξαν τα αγροτικά τους μηχανήματα ενώ προχώρησαν και σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος (Δείτε  εδώ)

Στη Πρέβεζα δεκάδες μικρομεσαίοι αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια πορεία προς την εφορία και στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου επέδωσαν υπομνήματα με τα αιτήματά τους. Προχώρησαν επίσης σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Παραμένουν και ενισχύονται τα μπλόκα στον κόμβο της Νάουσας και στο Γυψοχώρι, ενώ οι αγρότες που συμμετέχουν προγραμματίζουν κάθοδο στην έκθεση «AGROTIKA» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 30 Γενάρη.

Στην Ανθήλη Φθιώτιδας, δίπλα στον κόμβο της Εθνικής Οδού   οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου παραμένουν με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα από την Τρίτη και ενισχύονται με νέες δυνάμεις.

Στον Έβρο παραμένουν τα μπλόκα που έχουν συγκροτηθεί στον κόμβο Ριζίων - Καστανεών, στο νότιο κόμβο του Διδυμοτείχου και στον κόμβο της Κορνοφωλιάς με εκατοντάδες αγροτικά μηχανήματα.

Οι αγρότες του μπλόκου στον κόμβο Ριζίων -  Καστανεών προχώρησαν σε αποκλεισμό, επί μία ώρα,  του κάθετου οδικού άξονα Ορμενίου - Αλεξανδρούπολης στη γέφυρα Ριζίων. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του Τελωνείου των Καστανεών. 

Στο Άργος για  7η μέρα οι αγρότες βρίσκονται παραταγμένοι με τα αγροτικά τους μηχανήματα στην Εθνική Οδό Άργους - Ναυπλίου, στο ύψος της Δαλαμανάρας.

Αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας θα συμμετάσχει σήμερα στη σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας που κάνει η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ, στις  7 μ.μ., στο ΕΚ Ναυπλίου.

Οι δραστηριότητες συνεχίζονται το Σάββατο με πανεξόρμηση  στη Λαϊκή Αγορά του Άργους στις 10.30 π.μ. και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το οποίο θα καταλήξει στο χώρο που είναι τα τρακτέρ ενώ θα ακολουθήσει γλέντι (Δείτε εδώ)

Στη Μεσσηνία αγρότες από τους Αγροτικούς  Συλλόγους Χανδρινού, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών παρέταξαν τα αγροτικά τους μηχανήματα και τα τρακτέρ στον κόμβο της Μεσσήνης, ενώ θα γίνουν περιοδείες στα χωριά για συντονισμό της δράσης.

Στον αγώνα και στα μπλόκα καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού Μεσσηνίας τονίζοντας ότι η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι «αιτία πολέμου» (Δείτε εδώ).

Στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Αχαΐας, ενώ στην Ηλεία στήνουν τα οχήματά τους σε Κουρτέσι και Μαραθιά.

Σε μαζική συμμετοχή με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και τα τρακτέρ καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου στο Παναιγιάλειο Μπλόκο το Σάββατο 23 Γενάρη στις 11 το πρωί, στα βενζινάδικα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών στο ύψος του Αιγίου (Δείτε εδώ)

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget