ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΙ» Χρειάζεται να βγουν κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα για την κατεύθυνση του αγώνα


Θα πρέπει να βγουν κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα για την κατεύθυνση αυτού του αγώνα, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το πρωί της Παρασκευής 22 Γενάρη 2015.
Επισήμανε ότι ο λαός μας έχει βγει πια στο δρόμο, κάτι που έλεγε το ΚΚΕ αμέσως μετά τις εκλογές. «Η πολιτική, ιδεολογική συμβολή του Κόμματός μας στην ανάπτυξη αυτών των αντιστάσεων είναι μεγάλη», σημείωσε, εκφράζοντας την ανάγκη να υπάρχει μια πρώτη κορύφωση αυτού του αγώνα στην απεργία στις 4 Φλεβάρη.
Ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιστήμονες και οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να αντιδράσουν με τέτοιον τρόπο που θα κάνει εφικτή την απόσυρση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό. Όπως είπε, «αυτή η πολιτική είναι βαθιά ταξική και δημιουργεί τους όρους μιας κοινωνικής συμμαχίας». Όμως είναι σημαντικό να μπει το αίτημα της συνολικής απόσυρσης του νομοσχεδίου και όχι να γίνει προσπάθεια να «γλιτώσουν κάποιες ομάδες το δικό τους κεφάλι», ώστε να μπορέσει να χτιστεί αυτή η συμμαχία.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά είναι απόρροια της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, το οποίο εκτός από την κυβέρνηση ψήφισαν και τα άλλα κόμματα. Αναφερόμενος στον αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που υπάρχει σήμερα, διευκρίνισε ότι «δεν σταματάει στη σημερινή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, γιατί και ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ λένε τα ίδια, έχουν μια στρατηγική σύμπλευση».
Όπως εξήγησε, η αποτροπή της λαίλαπας στην Κοινωνική Ασφάλιση θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα πολιτικό συμπέρασμα που λέει ότι αν θέλουμε να έχουμε σύγχρονα ασφαλιστικά, κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα πρέπει να συγκρουστούμε με την καρδιά του προβλήματος που είναι ακριβώς αυτός ο πολιτικός συσχετισμός. «Να συγκρουστούμε δηλαδή με το κεφάλαιο, με αυτή την οικονομία που την κρίση της την έχει πληρώσει ο λαός, την ΕΕ και τις συμβάσεις της», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget