ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης

Η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την καταδίκη των στελεχών της Δημήτρη Μαστρογιαννόπουλου, Γραμματέα της ΤΕ Λακωνίας, και Δήμου Λεβεντάκη.
Οι δύο κομμουνιστές καταδικάστηκαν την Πέμπτη, στη Σπάρτη για «παράνομη αφισοκόλληση». Η κατηγορία αφορούσε τις προετοιμασίες για εκδήλωση που έγινε στην Αρεόπολη τον περασμένο Ιούλη, προς τιμήν του Σωτήρη Πετρούλα, ο οποίος δολοφονήθηκε σε διαδήλωση της ΕΔΑ στην Αθήνα τον Ιούλη του 1965.
Σε ανακοίνωσή της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ αναφέρει: «Η καταδίκη των δύο στελεχών του Κόμματος αποτελεί νέα κλιμάκωση της τρομοκρατίας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να επικρατήσει σιγή ιχθύος ενόψει της νέας αντιλαϊκής επίθεσης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης, η προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας δεν θα περάσει!
Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου να μη συμβιβαστεί με τον αυταρχικό κατήφορο (...) Να πιστέψει στη δύναμή του, οργανωμένα να αντεπιτεθεί ενάντια στο ζοφερό μέλλον που μας προετοιμάζουν».
Μπαράζ δικών σε βάρος κομμουνιστών και πρωτοπόρων συνδικαλιστών
Το ζήτημα είχε αναδείξει το ΚΚΕ και με Ερώτησή του στη Βουλή, στην οποία μάλιστα σημειωνόταν πως η εν λόγω δίωξη σε βάρος στελεχών του Κόμματος δεν είναι η μοναδική ούτε αποτελεί εξαίρεση.
Αντιθέτως, υπάρχει ένα μπαράζ δικών που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στην περιοχή της Πελοποννήσου, σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών του λαϊκού κινήματος.
Συγκεκριμένα:
-- Τη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη, δικάζονται στο Άργος αγρότες αγωνιστές των μπλόκων.
-- Την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη, δικάζονται στην Τρίπολη αγρότες και άλλοι εργαζόμενοι για κινητοποίηση στα διόδια της Νεστάνης.
-- Την Τρίτη 19 Γενάρη 2016, δικάζεται στο Ναύπλιο στέλεχος του Κόμματος για αναγραφή συνθημάτων.
Πολλές είναι, εξάλλου, και οι περιπτώσεις άσκησης ποινικών διώξεων, για τις οποίες δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget