Η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει τη μισθοδοσία των εργαζομένων στις Περιφέρειες, στον κρατικό προϋπολογισμό

Την πολιτική της κυβέρνησης, που αρνείται να εντάξει τη μισθοδοσία των εργαζομένων στις Περιφέρειες στον κρατικό προϋπολογισμό, καταγγέλλει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις Περιφέρειες.
Συγκεκριμένα στην τελευταία συνάντησή τους για το θέμα την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη, στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης, ο υπουργός Εσωτερικών όχι μόνο αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους αλλά προκλητικά ισχυριζόταν ότι δεν αλλάζει τίποτα με την καταβολή των μισθών τους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους την ώρα που αυτό με βάση τη ρύθμιση του Καλλικράτη, πρακτικά σημαίνει πως απαιτείται η λειτουργία των υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και επιβάρυνση του λαού με χαράτσια.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης:
«Ο αγώνας μας για την καταβολή της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό συνεχίζεται.
Για άλλη μια φορά ο υπουργός Εσωτερικών έδειξε στους εργαζόμενους των Περιφερειών το αντεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την πρεμούρα της να ολοκληρώσει την βρώμικη δουλειά των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!!
Όχι μόνο αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά μας για καταβολή της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό στη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη, κατά τη διάρκεια της απεργιακής μας συγκέντρωσης, αλλά «πούλαγε» και «τρελίτσα» ότι δεν αλλάζει τίποτα με την καταβολή των μισθών μας από τους ΚΑΠ !!!
Ο υπουργός Εσωτερικών συνεχίζει να κάνει ότι δεν ξέρει πως ΚΑΠ Περιφερειών είναι ποσοστά των Φόρων Εισοδήματος και ΦΠΑ, και πως με την υλοποίηση αυτής της ρύθμισης του Καλλικράτη για να εξασφαλίζονται οι μισθοί μας θα απαιτείται λειτουργία των υπηρεσιών μας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα ενισχύεται η ανταποδοτικότητα και τα χαράτσια στο λαό.
Δεν μας παραξένεψε ούτε η στάση του ούτε το θράσος του και η αλαζονική του συμπεριφορά…
Είναι γνωστό ότι υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά εδώ και πολλά χρόνια και με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και με τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την πολιτική που στοχεύει στην μετατροπή των ΟΤΑ σε ΑΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει και τα «ρέστα» από τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο, που παρευρίσκετο στη συνάντηση, γιατί στην τροπολογία, που κατέθεσε το ΚΚΕ δεν συμπεριέλαβε και τους εργαζόμενους των Δήμων!!!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Δεν παραιτούμαστε από το αίτημά μας για την καταβολή των μισθών μας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν μπορεί κανείς να μας ρίξει «στάχτη στα μάτια» ότι το ζήτημα λύνεται αν για κάποιους μήνες πληρωθούμε κανονικά…
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όλες τις μορφές των κινητοποιήσεων (συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, καταλήψεις κλπ), πιο δυναμικά, πιο μαζικά.
Καλούμε τα Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ και των πρωτοβάθμιων Σωματείων να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Οι κινητοποιήσεις, που είναι μπροστά μας για το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τα άλλα "προαπαιτούμενα" να έχουν κι αυτό το αίτημα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget