Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην Αμαλιάδα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Μπελογιάννη

Με μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ από όλη τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και από άλλες περιοχές, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Αμαλιάδα η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη που πραγματοποιεί σήμερα στην Αμαλιάδα η ΚΕ του ΚΚΕ.
Την ομιλία στη συγκέντρωση που έγινε στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας(διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα)
Πριν από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, προβλήθηκε βίντεο - αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του Ν. Μπελογιάννη (δείτε το βίντεο παρακάτω), ενώ ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος απήγγειλε το ποίημα του Γ. Ρίτσου «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο». Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, είχε πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση  στην πλατεία Μπελογιάννη, στη διάρκεια της οποίας ο Δ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στον κομμουνιστή ήρωα.
Στη συνέχεια ακολούθησε μαζική πορεία προς το χώρο της συγκέντρωσης, με το σύνθημα «Κοντά ένας αιώνας, αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» να αντηχεί στους δρόμους της πόλης και το πανό στην κεφαλή της πορείας να τονίζει: «Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες, μπροστάρηδες στον αγώνα σήμερα για λαϊκή εξουσία - το Σοσιαλισμό».
Η πορεία πέρασε μπροστά από το σπίτι που έζησε ο Ν. Μπελογιάννης, στην πόρτα του οποίου κατέθεσε μια ανθοδέσμη ο Δ. Κουτσούμπας.
(Δείτε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα από την προσυγκέντρωση και την πορεία προς το χώρο της εκδήλωσης)
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για τον Νίκο Μπελογιάννη, η ΤΕ Ηλείας πραγματοποίησε συνεστίαση στο κέντρο «Δεμίρης Royal» στο 75ο χιλιόμετρο ΕΟ Πάτρας - Πύργου (Μαραθιά Αμαλιάδας).
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με το δήμαρχο Αμαλιάδας, επισκέφτηκε την έκθεση προς τιμήν του Ν. Μπελογιάννη που λειτουργεί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ενώ αργά το απόγευμα της Κυριακής επισκέφτηκε το χωριό Φαναράκι της ορεινής Γορτυνίας (δείτε παρακάτω video και φωτογραφίες).
Το video για τη ζωή και τη δράση του Ν. Μπελογιάννη που προβλήθηκε στην εκδήλωση

Το ΚΚΕ θα δώσει κάθε δυνατή βοήθεια για τη δημιουργία και λειτουργία του Μουσείου Ν. Μπελογιάννη
Η δημιουργία και λειτουργία του Μουσείου Ν. Μπελογιάννη, στο σπίτι όπου ζούσε στην Αμαλιάδα και το οποίο έχει παραχωρηθεί από την οικογένειά του στο δήμο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο Αμαλιάδας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με το δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.
Από την πλευρά του, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ θα δώσει κάθε δυνατή βοήθεια, τόσο για την οργάνωση του μουσείου, όσο και για τα εκθέματά του, με υλικό από το Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Ν. Μπελογιάννη και τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην ευρύτερη περιοχή.
Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας και ο δήμαρχος Αμαλιάδας επισκέφθηκαν το σπίτι του Ν. Μπελογιάννη, όπου και θα στεγαστεί το μουσείο.
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα έξω από το σπίτι του Ν. Μπελογιάννη
Έκθεση αρχειακού υλικού - φωτογραφίας - εντύπων - ντοκουμέντων
Παράλληλα με την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, από την Παρασκευή 11/12 και μέχρι την Κυριακή 20/12, στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας λειτουργεί έκθεση αρχειακού υλικού  - φωτογραφίας - εντύπων - ντοκουμέντων. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.
Τα υλικά της έκθεσης φωτίζουν τη δράση και την προσφορά του Ν. Μπελογιάννη στους εργατικούς και αγροτικούς αγώνες στην περιοχή, στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και το ΔΣΕ. Παρουσιάζουν την άφοβη και μαχητική του στάση απέναντι στην τρομοκρατία, στα βασανιστήρια, στις δίκες και το εκτελεστικό απόσπασμα του μετεμφυλιακού αστικού κράτους, τα οποία τον ανέδειξαν σε ένα παγκόσμιο σύμβολο ανυπότακτης ηρωικής κομμουνιστικής στάσης, τροφοδότησαν ένα τεράστιο κίνημα διεθνούς αλληλεγγύης και ενέπνευσαν κορυφαίους ποιητές, λογοτέχνες, εικαστικούς και διανοητές από όλο τον κόσμο.
Την έκθεση επισκέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.
Επίσκεψη στο χωριό Φαναράκι

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής επισκέφτηκε το χωριό Φαναράκι στην ορεινή Γορτυνία (Αρκαδία), ένα από τα χωριά όπου ήταν κατακτημένη η λαϊκή εξουσία στον καιρό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Ο Δ. Κουτσούμπας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους κατοίκους, στην πλατεία του χωριού και μεταξύ άλλων κάλεσε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και αυτά που έρχονται, επισημαίνοντας ότι «το ζήτημα βρίσκεται στην οργάνωση του λαού μας σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε κάθε τόπο δουλειάς. Το ΚΚΕ αυτό ακριβώς προτείνει, τα διδάγματα των παππούδων μας, των πατεράδων μας, όλων των γενιών που πέρασαν, που μάτωσαν σε αυτό τον τόπο και που εμείς δεν τους θυμόμαστε μόνο τώρα μπροστά στα 100 χρόνια του Κόμματος που γιορτάζουμε το 2018, αλλά κάθε ώρα προσπαθούμε να συμβάλουμε έτσι ώστε να δικαιωθούν κάποια στιγμή αυτές οι αμέτρητες θυσίες που έχει δώσει αυτός ο λαός γι' αυτή την πατρίδα, γι' αυτό τον τόπο, για να μπορέσουν να ξημερώσουν καλύτερες μέρες».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget