ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Κυβερνητική προσήλωση στις προτεραιότητες του κεφαλαίου

Την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να στηρίξει με κάθε τρόπο τις προτεραιότητες του εγχώριου κεφαλαίου επιβεβαίωσε η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Συγκεκριμένα, ανήγγειλε τη σύσταση «Φόρουμ για την Βιομηχανική Πολιτική», με τη συμμετοχή εκπρόσωπων υπουργείων, «παραγωγικών φορέων» και εμπειρογνωμόνων, το οποίο θα πρέπει να καταθέσει μέσα σε δύο μήνες συγκεκριμένες προτάσεις.
Ανταποκρινόμενη στα σχετικά καλέσματα του ΣΕΒ και άλλων ενώσεων του εγχώριου κεφαλαίου για κρατική στήριξη στους «δυναμικούς κλάδους», στους κλάδους δηλαδή όπου η ελληνική αστική τάξη βλέπει μεγαλύτερα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» για τα κέρδη της, η Θ. Τζάκρη ανέφερε ότι σε πρώτη φάση το «Φόρουμ» θα εξετάσει τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής που πρέπει κατά προτεραιότητα να αποτελέσουν τη στόχευση της κυβερνητικής πολιτικής, την «εξωστρέφεια» των επιχειρήσεων, την ενέργειακαι τη στήριξη της λεγόμενης «μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».
Κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στον κλάδο των «logistics», τον οποίο ιεραρχεί το εγχώριο κεφάλαιο στα πλαίσια της στρατηγικής του επιδίωξης να καταστήσει τη χώρα διαμετακομιστικό κόμβο, η υφυπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε επίσης τη συγκρότηση του «Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας», το οποίο, όπως ανέφερε, θα λειτουργήσει ως άτυπο γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο στα υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών.
Με αυτόν τον τρόπο, σημείωσε, «θα μπορέσουμε όλοι μαζί να σχεδιάσουμε τη στρατηγική και τη δράση για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενός κλάδου που στηρίζει όλους τους άλλους παραγωγικούς κλάδους, έχει μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ και μπορεί να αξιοποιήσει τη δυναμική της χώρας».
Στα ίδια πλαίσια, της κρατικής στήριξης στο εγχώριο κεφάλαιο, ανέφερε ακόμη ότι έχουν τεθεί σε διαβούλευση 13 νέα προγράμματα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΕΑΕΚ).

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget