ΒΟΥΛΗ Σ. Βαρδαλής: Η διάσωση των τραπεζών έχει τραγικές συνέπειες για το λαό (VIDEO)

«Τη βιομηχανία» των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και των fast track διαδικασιών, με τις οποίες νομοθετεί η κυβέρνηση, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.
Η παρέμβασή του έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής όπου έχουν εισαχθεί για κύρωση δώδεκα ΠΝΠ, ανάμεσα τους και αυτές που αφορούν την επιβολή των capital controls.
Ο Σάκης Βαρδαλής απάντησε και στις εκκλήσεις της κυβέρνησης για «εθνικό διάλογο» και «συνεννόηση». Όπως είπε, «όσο κλιμακώνεται αυτή η αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική, τόσο θα βγαίνουν στον αφρό αυτά τα γνωστά καλέσματα περί συναίνεσης». Πρόσθεσε, ότι αυτές οι εκκλήσεις δεν απευθύνονται μόνο στα κόμματα που μαζί με την κυβέρνηση ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αλλά και στο λαό για να βάλει πλάτη στα μέτρα που σφαγιάζουν τα δικαιώματα του.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η επιβολή των capital controls και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγιναν για να σώσουν τις τράπεζες. «Αυτή η προσπάθεια για τη διάσωση των τραπεζικών ομίλων είχε και έχει τραγικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα» σημείωσε. Ενδεικτικά, ανέφερε τα υπέρογκα δάνεια που πήρε το κράτος και φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού, τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το προηγούμενο «κούρεμα» (PSI) και το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Ο Σάκης Βαρδαλής ανέδειξε και τον ταξικό χαρακτήρα που έχουν τα capital controls, καθώς έπληξαν τα λαϊκά νοικοκυριά, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και τους αυτοπασχολούμενους. Αντίθετα, το μεγάλο κεφάλαιο είχε τη δυνατότητα πληρωμών μέσα από τις τράπεζες του εξωτερικού, ενώ η «Επιτροπή Έγκρισης» ενέκρινε τις συναλλαγές που είχε ανάγκη.
Σχολιάζοντας την «πρεμούρα» της κυβέρνησης να επιβάλει το «πλαστικό» χρήμα σε όλες τις συναλλαγές, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να συγκεντρωθεί όλο το χρήμα στις τράπεζες που θα το διαχειρίζονται προς όφελος τους. 

Η δευτερολογία του Σ. Βαρδαλή

Την πρακτική της κυβέρνησης με την αιφνίδια κατάθεση τροπολογιών κατήγγειλε ο Σάκης Βαρδαλής μιλώντας στη δευτερολογία του όπου αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Κατήγγειλε επίσης συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget