ΡΩΣΙΑ Την ανάπτυξη «S-400» στη ρωσική βάση στη Συρία ανακοίνωσε η Μόσχα

Ο Πούτιν κάνει λόγο για εξισλαμισμό της Τουρκίας από τον Ερντογάν
Η Ρωσία θα αναπτύξει στη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας «S-400» μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία στην τουρκο-συριακή μεθόριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
Η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων τελευταίας γενιάς θα ολοκληρώσει τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το Γενικό Επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ανοικτά της επαρχίας της Λαττάκειας ρωσικού καταδρομικού πλοίου εξοπλισμένου με πυραύλους «Moskva» και αντιαεροπορικά συστήματα και τη συνοδεία των ρωσικών βομβαρδιστικών που επιχειρούν στη Συρία από ρωσικά καταδιωκτικά αεροσκάφη.

Για «εξισλαμισμό της Τουρκίας» μιλά ο Πούτιν
Φωτό ΑΡ
Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως οι πολιτικοί ηγέτες της Τουρκίας ενθαρρύνουν τον εξισλαμισμό της τουρκικής κοινωνίας, κάτι το οποίο είναι πρόβλημα, είπε, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Μιλώντας την επομένη της κατάρριψης από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, ο Πούτιν είπε: «Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε χθες», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «TASS». «Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Παρατηρούμε ...πως η νυν τουρκική ηγεσία εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί σκόπιμα μια πολιτική υποστήριξης του εξισλαμισμού της χώρας της».
Όπως μεταδίδει εξάλλου το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνέστησε στους συμπατριώτες του να μη μεταβαίνουν πλέον στην Τουρκία, έναν από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς τους.
«Τι κάνει κανείς έπειτα από γεγονότα τόσο τραγικά, την καταστροφή του αεροσκάφους μας και το θάνατο ενός πιλότου; Είναι ένα απαραίτητο μέτρο (δηλαδή να μεταπεισθούν οι Ρώσοι από το να πηγαίνουν στην Τουρκία) και το υπουργείο Εξωτερικών έκανε καλά που προειδοποίησε τους πολίτες μας για τον κίνδυνο» παραμονής στην Τουρκία, ανέφερε ο Πούτιν σε δηλώσεις που αναμεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget