Οργή για την εν ψυχρώ δολοφονία έφηβου Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Στιγμιότυπο από το βίντεο της δολοφονίας
του 17χρονου Αφροαμερικανού
Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί ένα σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το οποίο δείχνει ένα λευκό αστυνομικό να πυροβολεί 16 φορές και να σκοτώνει ένα μαύρο έφηβο.
Το βίντεο, που τραβήχτηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του αστυνομικού οχήματος, καταγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε τον Οκτώβρη του 2014 σε ηλικία 17 ετών ο Λακάν ΜακΝτόναλντ.
Ο Λακάν περπατούσε στη μέση του δρόμου, κρατώντας στα χέρια του ένα αντικείμενο, ένα μαχαίρι σύμφωνα με τις αρχές. Ο νεαρός φαίνεται να μην υπακούει στους αστυνομικούς που θέλουν να τον ελέγξουν, χωρίς όμως παράλληλα να κάνει καμία απειλητική κίνηση εναντίον τους.
Την ώρα που ο έφηβος αρχίζει να κατευθύνεται προς την άκρη του δρόμου, ο αστυνομικός Τζέισον Βαν Ντάικανοίγει πυρ, στοχεύοντας κατευθείαν τον Λακάν. Όταν ο έφηβος πέφτει στο οδόστρωμα, ο αστυνομικός συνεχίζει να τον πυροβολεί.
Όπως έδειξε η νεκροψία του Λακάν, ο έφηβος είχε δεχθεί πυροβολισμούς στο κεφάλι, το λαιμό, το θώρακα, τα μπράτσα, το ένα χέρι και το μηρό. Επίσης είχε δεχθεί σφαίρες στο πρόσωπο και την πλάτη.

Έντονες αντιδράσεις
Διαδηλώσεις στο Σικάγο για τη νέα δολοφονία (φωτό ΑΡ)
Διαδηλώσεις στο Σικάγο για τη νέα δολοφονία
Ο φόνος του Λακάν ΜακΝτόναλντ σημειώθηκε τον Οκτώβρη του 2014, όμως τις τελευταίες ημέρες έχουν οξυνθεί οι εντάσεις μετά την κινητοποίηση κατοίκων του Σικάγο, οι οποίοι ζητούσαν να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο. Τελικά, δικαστήριο ενέκρινε το αίτημά τους.
Οι έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν, ανάγκασαν την εισαγγελέα της κομητείας, Κουκ Ανίτα Άλβαρεζ, να ασκήσει δίωξη εναντίον του Βαν Ντάικ για «φόνο εκ προμελέτης».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget