ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Κ. Παπαδάκης: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς μετά το χτύπημα στο Παρίσι (VIDEO)

Η εγκληματική πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι θα αξιοποιηθεί για ένταση της καταστολής κατά των λαών και για κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και γι΄ αυτό οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, τόνισε οευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για τις «πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι» στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Στην ομιλία του τόνισε:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αδικοχαμένων.
Ο ΙSIS αποτελεί εγκληματικό μηχανισμό που δημιουργήθηκε, εξοπλίστηκε, εκπαιδεύτηκε από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους σύμμαχούς τους. Χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την ένταση της καταστολής και τρομοκράτησης σε βάρος των λαών, τον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών, τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών, την ενίσχυση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Το κύριο ερώτημα είναι ποιοι αξιοποιούν και θα αξιοποιήσουν στη συνέχεια το πολύνεκρο δολοφονικό χτύπημα στο Παρίσι. Ήδη με διατάξεις και μηχανισμούς έτοιμους από καιρό, όπως αυτή του άρθρου 42(7) του Μάαστριχτ, η ΕΕ προωθεί νέο γύρο κλιμάκωσης της καταστολής κατά των λαών και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην περιοχή. Στο επίκεντρο ο ανταγωνισμός για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που διεκδικούν από θέση ισχύος οι ΗΠΑ, ισχυρά κράτη της ΕΕ σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Οι λαοί επιβάλλεται να επαγρυπνούν, αυτό τονίζει και η επικίνδυνη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία με την κάλυψη του ΝΑΤΟ.
Καμιά νομιμοποίηση νέων πολεμικών επεμβάσεων. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ».  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget