Νέο μνημόνιο μέχρι τις 20 Αυγούστου θέλει η κυβέρνηση - Εμφανίζεται έτοιμη να ψηφίσει τα μέτρα που απαιτούνται

Θα κάνει ό,τι απαιτείται, θα ψηφίσει όσα αντιλαϊκά μέτρα χρειαστεί, για να κλείσει το 3ο μνημόνιο έως τις 20 Αυγούστου κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση προς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των διαπραγματεύσεων. 
Ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις, φορολόγηση αγορών, άνοιγμα «κλειστών» επαγγελμάτων είναι ορισμένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που πρέπει να υλοποιηθούν με βάση τη συμφωνία της 12ης Ιούλη και μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα «κόκκινα» δάνεια ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μαξίμου, «στη συνεδρίαση έγινε επικαιροποίηση και αναλυτική επεξεργασία των στόχων της ελληνικής πλευράς στο τρέχον στάδιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».
Κατά τη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε επίσης «η εκτίμηση ότι είναι απολύτως εφικτή η συμφωνία με τους θεσμούς πριν την 20ή Αυγούστου, με δεδομένο ότι όλες οι πλευρές θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου». Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το μνημόνιο μέχρι τις 20 Αυγούστου για να αποφύγει ένα νέο δάνειο-«γέφυρα» προκειμένου να αποπληρωθούν τα τρέχοντα χρέη προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget