Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή για τα εργατικά ατυχήματα με συμβασιούχους στους δήμους

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας, τοΣυνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αττικής και πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου, προκειμένου να καταγγείλουν τα συνεχή εργατικά ατυχήματα σε βάρος των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί σε δήμους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Αφορμή είναι τα σοβαρά ατυχήματα που ήδη έχουν σημειωθεί στους Δήμους Λάρισας, Ηλιούπολης και Ζωγράφου, ενώ όπως καταγγέλλει το κλαδικό Συνδικάτο, παρότι όλοι γνωρίζουν ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι (ΥΕ Γενικών Καθηκόντων) δεν έχουν προσληφθεί για τις υπηρεσίες καθαριότητας, οι δήμαρχοι τους αναγκάζουν να δουλεύουν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες χωρίς να τους παρέχουν ούτε καν τα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας.
Συγκεκριμένα:
Στο Δήμο Λάρισα εργαζόμενος του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας έπεσε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου και έσπασε την ωμοπλάτη, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο χειρουργείο του νοσοκομείου και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Στο Δήμο Ηλιούπολης εργαζόμενος του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας πάτησε γυαλί και έκοψε το πόδι του επειδή δεν είχε τα προβλεπόμενα παπούτσια.
Στο Δήμο Ηλιούπολης εργαζόμενη με 8μηνη σύμβαση και μόλις τη 2η ημέρα δουλειάς, έκοψε τα δάχτυλά της στο μηχανισμό του πλυντηρίου κάδων.
Στο Δήμο Ζωγράφου εργαζόμενος  του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας έκοψε το χέρι του στο αναβατόριο του απορριμματοφόρου αφού δεν του είχε χορηγηθεί κανένα μέσο ατομικής προστασίας.
Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής θα διεκδικήσει την εφαρμογή και τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, καλώντας σε οργάνωση του αγώνα μέσα από επιτροπές. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget