ΠΑΡΑ ... ΠΟΛΙΤΙΚΑ ...... ΣΧΟΛΙΑ ...

Κάνουν πως δεν ήξεραν!
Διαβάστε τι είπε ο Γ. Δραγασάκης στη συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στην ΕΡΤ: «Πιστεύαμε πως αν απειλούσαμε με έξοδο, οι Ευρωπαίοι θα τρόμαζαν. Αποδείχτηκε λάθος εκτίμηση. Πριν από τρία χρόνια, μπορεί αυτό να ίσχυε, αλλά στο μεταξύ κι εκείνοι πήραν τα μέτρα τους. Προς έκπληξή μας, ο κ. Σόιμπλε πρότεινε αν θέλαμε να βγούμε από το ευρώ, να μας βοηθήσει κιόλας». Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση είχε άγνοια των όρων διεξαγωγής της διαπραγμάτευσης, η οποία δε γινόταν ελεύθερα, αλλά μέσω ενός ολόκληρου συστήματος «με κανόνες και επιτελεία», γεγονός που επέδρασε στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, όπως και η εξαγωγή κεφαλαίων από τις τράπεζες στο εξωτερικό. «Οταν βγαίνει 1 δισ. κάθε μέρα απ' τις τράπεζες και λες στον Ντράγκι δώσε μου ELA, είσαι ευάλωτος», είπε χαρακτηριστικά και διαπίστωσε ότι «από τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε σε νέο δάνειο, υπάρχει και μνημόνιο». Αλήθεια, όλα αυτά τώρα τα ανακάλυψε ο αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Οταν προεκλογικά περιφερόταν μαζί με τον πρωθυπουργό στα «φόρα» του Τέξας και έκανε τις μυστικές συναντήσεις με τη διπλωματία της Γερμανίας (άραγε και με τον Σόιμπλε;) ή και άλλων κρατών - μελών της ΕΕ, δεν τους τα έλεγαν αυτά; Ποιον κοροϊδεύουν; Το έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος του λαού, είναι συνειδητό και προμελετημένο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο. Κι από αυτό δεν τον ξεπλένει τίποτα... 
Θέλουν να τους πουν κι «ευχαριστώ»!
Εγραφε η «Αυγή» τις προάλλες στο κύριο άρθρο της: «Σ' αυτές τις συνθήκες, είναι ιστορικό και βαρύ το καθήκον για στήριξη της προσπάθειας της κυβέρνησης της Αριστεράς, για αντιστροφή της πορείας της χώρας, παρά τις επώδυνες πλευρές της συμφωνίας. Οι εκλογές του Γενάρη και το δημοψήφισμα στις αρχές Ιούλη έδειξαν ότι οι συμπολίτες μας συνεχίζουν να εμπιστεύονται την (άνιση) προσπάθεια του πρωθυπουργού και την απόφασή του να συνεχίσουμε τις μάχες μέσα στην Ευρώπη. Οπως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορούν και δεν αφήνουν "ξεκρέμαστη" τη χώρα και την κοινωνία, κι εμείς "χρωστάμε" στήριξη στη συνέχιση των προσπαθειών, των αγώνων της Αριστεράς και της σημερινής κυβέρνησης για ένα καλύτερο αύριο». Τι μας λένε; Οτι ο λαός πρέπει να τους λέει και «ευχαριστώ» που του φορτώνουν στην καμπούρα του και τρίτο μνημόνιο! Να τους λιβανίζει που έσωσαν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, το κεφάλαιο και να τους στηρίζουν στις «μάχες» που δίνουν στην Ευρώπη για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας. Είπαμε, το θράσος περισσεύει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πρόκληση έχει και όρια.
Το ... τέλος των μνημονίων
«Η συμφωνία που έρχεται σήμερα προς ψήφιση, είναι μια συμφωνία η οποία πρέπει να αποτελεί το τέλος της εποχής των μνημονίων, να οδηγήσει στη διαγραφή του χρέους και να αποτελέσει την τελική λύση για το δράμα που έχει περάσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια». Αυτό είπε την Πέμπτη, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει στο λαό να καταπιεί το τρίτο μνημόνιο, επειδή η εφαρμογή του θα οδηγήσει στο τέλος των μνημονίων! Αφελής δεν είναι, για να νομίζει ότι με τέτοιες αστειότητες θα κοροϊδέψει τον κόσμο. Αυτό που προσπαθεί να κάνει, είναι να καλλιεργεί στάση ανοχής και αναμονής απέναντι σε μέτρα που πτωχεύουν το λαό. Και ταυτόχρονα να καλλιεργεί προσδοκίες ότι μια διευθέτηση του χρέους, που ενδεχόμενα θα συνοδεύει το τρίτο μνημόνιο, θα σημάνει τη σωτηρία για τα λαϊκά στρώματα. Μαστόρικη η προπαγάνδα τους, αλλά ο λαός διαθέτει τώρα περισσότερη πείρα για να την αποκρούσει.
Τα ίδια έκανε...
«Κοινό συμπέρασμα όλων είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υιοθετεί τα πολύ επώδυνα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βελτιώσει και να θεραπεύσει τις αδικίες για μια σειρά κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα για τους αγρότες. Ολοι οι βουλευτές αποφάσισαν ότι η Νέα Δημοκρατία, ως η παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας, στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας». Αυτά τονίζονται στην ανακοίνωση της ΝΔ για το τρίτο μνημόνιο το οποίο ψηφίζουν. Αντιφατική τοποθέτηση φαίνεται (δεν υιοθετεί τα πολύ επώδυνα μέτρα αλλά ψηφίζει το μνημόνιο, διά βοής αποφάσισαν να στηρίξουν τη συντεταγμένη συμφωνία, με γνώμονα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την παραμονή στην Ευρωζώνη), αλλά δεν είναι. Στην ίδια αντιλαϊκή όχθη βρίσκονται, τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ υπηρετούν, την εξουσία του προασπίζουν και διαχειρίζονται. Αλλά, βλέπετε, υπάρχει και η ανάγκη να εμφανίσουν ότι διαφοροποιούνται από την κυβέρνηση, για να το «παίξουν αξιωματική αντιπολίτευση», δηλαδή προβάλλουν προσωπείο υπέρ του λαού, κόντρα στην κυβέρνηση (οποία υποκρισία), γι' αυτό τάχα καμώνονται ότι δεν υιοθετούν τα πολύ επώδυνα μέτρα, όταν ως κυβέρνηση τέτοια μέτρα αποφάσιζαν και εφάρμοζαν.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget