Τουρκία: Πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατόπεδα του PKK

Τουρκία: Πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατόπεδα του PKK

Εικόνα από τουρκικό αεροσκάφος 
Κλιμακώνει η Τουρκία την επιχείρηση εναντίον των δυνάμεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), αλλά και τη στρατιωτική της εμπλοκή στη Συρία, με πρόσχημα την καταπολέμηση του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ).
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον στρατοπέδων του ΡΚΚ αργά το βράδυ χθες Παρασκευή, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων «Dogan» και άλλα τουρκικά ΜΜΕ. Οι επιδρομές αυτές ακολούθησαν εκείνες στη Βόρεια Συρία, όπου αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έβαλαν στόχο και έπληξαν βάσεις του ΙΚ.
Χθες, η κυβέρνηση της Τουρκίας ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι άρχισε να διεξάγει από αέρος επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας, επικαλούμενη το ότι η συριακή κυβέρνηση είναι ανήμπορη ή απρόθυμη να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές.
Σε επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Τουρκία επικαλείται το Άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που αφορά το δικαίωμα μιας χώρας στην αυτοάμυνα έναντι ένοπλης επίθεσης, για να αιτιολογήσει την απόφασή της να προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές.
«Είναι προφανές ότι το καθεστώς στη Συρία δεν είναι σε θέση ή δεν προτίθεται να εμποδίσει τις απειλές από το έδαφος της χώρας, που ξεκάθαρα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας και την ασφάλεια των υπηκόων της», ανέφερε ο πρεσβευτής της Τουρκίας στον ΟΗΕ Λεβέντ Ελέρ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget