Χίος: Τραγικά τα αποτέλεσματα της υγειονομικής εγκατάλειψης του νησιού

Χίος: Τραγικά τα αποτέλεσματα της υγειονομικής εγκατάλειψης του νησιού

Τα «θανατηφόρα» αποτελέσματα της υγειονομικής εγκατάλειψης που βιώνουν αρκετές περιοχές της χώρας, ήρθαν στην επιφάνεια, μετά τα τραγικά περιστατικά στη Χίο, με το θάνατο δύο κατοίκων του νησιού.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πολίτης της Χίου», το απόγευμα της Παρασκευής έχασε τη ζωή του ένας 61χρονος στην Αμανή της Βολισσού, πιθανότατα από καρδιακό επεισόδιο, καθώς ένιωσε αδιαθεσία ενώ καθόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του.
Στη Βολισσό δεν εφημέρευε ιατρός, ενώ η παρουσία παραθεριστών ιατρών δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο, καθώς τα ιατρικά μηχανήματα που υπήρχαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο ήταν κλειδωμένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Βολισσού υποχρεώθηκε να σπάσει την κλειδαριά, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στον ιατρικό εξοπλισμό.
Πριν δέκα μέρες, σε άλλο περιστατικό, το ασθενοφόρο που εδρεύει στη Βολισσό κινητοποιήθηκε για να μεταφέρει ασθενή με εγκεφαλικό επεισόδιο από τις Τρύπες. Ενώ τον παρέλαβε σημειώθηκε τροχαίο λίγο πριν την Ποταμιά. Το ΕΚΑΒ αρνήθηκε να στείλει το ασθενοφόρο βάρδιας του «Σκυλίτσειου» και έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο του ατυχήματος το ασθενοφόρο της Βολισσού, με τον ασθενή με εγκεφαλικό επεισόδιο να κόβει βόλτες σε όλο τον κύκλο της Αμανής!
Ανακοίνωση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ τονίζει: «Σοβαρές πολιτικές ευθύνες βαραίνουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εγκατέλειψε χωρίς ιατρική φροντίδα τα 19 χωριά της Αμανής και τα 7 του Πελιναίου στη Β. Χίο αφού με απόφασή της διά της δεύτερης ΔΥΠΕ δεν δίνει τη δυνατότητα να καλύπτονται ιατρικά τα Περιφερειακά Ιατρεία από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα πρωί.
Τα χωριά παραμένουν για χρόνια χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές αφού δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη. Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί ένας συνάνθρωπός μας στη Βολισσό (Αμανή) από καρδιακό επεισόδιο λόγω έλλειψης εφημερεύοντος γιατρού, αν και το ιατρείο ήταν πλήρως εξοπλισμένο! Επίσης να κινδυνεύει ένας άλλος από πτώση σε ανεγειρόμενη οικοδομή στα Καρδάμυλα (Πελιναίο) όπου ήρθε αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ από το Νοσοκομείο Χίου (26 χιλιόμετρα απόσταση) να τον παραλάβει χωρίς γιατρό.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι τώρα ώρα ευθύνης! Οι τοπικοί φορείς δεν μπορεί να παρακολουθούν παθητικά τη μοίρα που μας επιφυλάσσει το ΔΝΤ, η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Απαιτείται τώρα να διοριστούν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας Πυργίου, στα Περιφερειακά Ιατρεία Αμανής και Πελιναίου, Ψαρών και Οινουσών».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget