Γερμανία: Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση ακροδεξιών ενάντια στην υποδοχή προσφύγων

Γερμανία: Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση ακροδεξιών ενάντια στην υποδοχή προσφύγων

Από διαδήλωση ακροδεξιών και νεοναζί στη Γερμανία
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ στη Δρέσδη, στην Ανατολική Γερμανία, όταν ξέσπασαν επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μελών και οπαδών ενός κόμματος της άκρας δεξιάς, που ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με υποστηρικτές των αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ στην πόλη αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να φθάσουν εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι θα στεγαστούν σε σκηνές.
Οι συμπλοκές ξέσπασαν όταν περίπου 200 υποστηρικτές του ακροδεξιού-νεοναζιστικού κόμματος NPD, που διαδήλωναν εναντίον της έλευσης 800 προσφύγων, στην πλειονότητά τους από τη Συρία, ήλθαν αντιμέτωποι με 350 ανθρώπους που είχαν πάει για να υπερασπίσουν τους αιτούντες άσυλο, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa). Οι υποστηρικτές του NPD επιτέθηκαν στους αντιδιαδηλωτές και ξέσπασαν συμπλοκές, ενώ ερρίφθησαν επίσης αντικείμενα, κατά την ίδια πηγή.
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εξ αυτών μια νεαρή γυναίκα που αιμορραγούσε πολύ, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.
Αύξηση των επιθέσεων εναντίον μεταναστών
Η Δρέσδη αναμενόταν να υποδεχθεί το Σαββατοκύριακο 800 πρόσφυγες, οι 500 εκ των οποίων προγραμματιζόταν να φθάσουν εκεί χθες βράδυ. Στην πόλη αυτή, σημειώθηκαν φέτος μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των μεταναστών και εναντίον του Ισλάμ, με πρωτοβουλία του κινήματος PEGIDA. Στις διαδηλώσεις αυτές είχαν συμμετάσχει έως και 25.000 άνθρωποι το χειμώνα, μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι το Γενάρη.
Οι μετανάστες θα καταλύσουν σε σκηνές που εγκαταστάθηκαν από τη γερμανική Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, πολλά μέλη της οποίας δέχθηκαν επίθεση το βράδυ της Πέμπτης από πρόσωπα που ήθελαν να τα εμποδίσουν να στήσουν τον καταυλισμό των σκηνών, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.
Εδώ και πολλούς μήνες, οι επιθέσεις εναντίον κέντρων φιλοξενίας μεταναστών ή υπό κατασκευή κέντρων υποδοχής δεν παύουν να αυξάνονται στη Γερμανία. Ήδη για το 2015 έχουν σημειωθεί τόσα κρούσματα, όσα είχαν καταγραφεί στο σύνολο του 2014. Για το 2015, η χώρα αναμένει να υποδεχθεί 450.000 αιτούντες άσυλο, αριθμό που αποτελεί απόλυτο ρεκόρ. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget