Γαλλία: Ρατσιστικό παραλήρημα μετά το θάνατο νεαρού στη Νίκαια

Γαλλία: Ρατσιστικό παραλήρημα μετά το θάνατο νεαρού στη Νίκαια

Η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν
Σε ρατσιστική εκμετάλλευση του θανάτου νεαρού από πυροβολισμό στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας επιδίδεται η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, ανιψιά της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν και υποψήφια περιφερειάρχης της Γαλλικής Ριβιέρας με το ακροδεξιό μόρφωμα στις εκλογές του Δεκέμβρη του 2015.
«Η Ριβιέρα γίνεται φαβέλα», δήλωσε η 23χρονη υποψήφια και βουλευτής της ακροδεξιάς. Είναι η δεύτερη φορά που η γνωστή για τις αντιδραστικές απόψεις της Μαρεσάλ Λεπέν προκαλεί ανοιχτά. Στις 5 Ιούλη σε ανοιχτή συγκέντρωση είχε δηλώσει ότι «δε θέλουμε μία Κυανή Ακτή μαύρη και σκούρα, αλλά μία κυανή ακτή μπλε, άσπρη και κόκκινη (τα χρώματα της γαλλικής σημαίας)», προσθέτοντας ότι η περιοχή απειλείται από αραβική εισβολή, εννοώντας τους μετανάστες από τη Β. Αφρική που φτάνουν στην Ευρώπη.
Στο παιχνίδι της αντιδραστικής εκμετάλλευσης του περιστατικού μπήκε και ο δήμαρχος Νίκαιας και ανθυποψήφιος της Μαρεσάλ Λεπέν στις εκλογές του Δεκέμβρη με τους Ρεπουμπλικάνους του Ν. Σαρκοζί, Κριστιάν Εστροσί, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ελλειμματική πολιτική ασφάλειας.
Η ρητορική των αστικών κομμάτων, σε όλο τους το φάσμα, που γίνεται πιο σκληρή όταν ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση, αποδεικνύει ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός γεννιούνται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματα που το στηρίζουν, και αξιοποιούνται με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου. Επίσημος χορηγός φυσικά τέτοιων αντιδραστικών απόψεων είναι η ίδια η ΕΕ, που αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως εγκληματίες, όταν είναι θύματα των πολέμων που η ίδια εξαπολύει.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget