Παρέμβαση του Μ. Παπαδόπουλου στο «MEGA» (VIDEO)

«Σήμερα τελειώνει το παραμύθι της περήφανης και σκληρής διαπραγμάτευσης» και η αφήγηση για «φιλολαϊκές διορθώσεις στην ΕΕ», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», το βράδυ της Τετάρτης 1 Ιούλη 2015.
Επισήμανε ότι το «ναι» και το «όχι» καταλήγουν στο ίδιο σημείο, γιατί το μνημόνιο Τσίπρα και το μνημόνιο Γιούνκερ έχουν ελάχιστες διαφορές. Όπως εξήγησε, τα ζητήματα που εγείρει η ελληνική κυβέρνηση αφορούν την προάσπιση των προνομίων που έχουν οι εφοπλιστές, οι φαρμακοβιομήχανοι και οι πολυεθνικές των εξοπλισμών.
Εξάλλου, παρεμβάσεις δυνάμεων της αστικής τάξης γίνονται τόσο υπέρ του «ναι», όσο και υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, όπως φαίνεται και από τις πληροφορίες που δίνει ο ανταποκριτής του «MEGA» στις ΗΠΑ, στο απόσπασμα που παραθέτουμε. Αναφέρθηκε στην παρέμβαση του εκπροσώπου των ΗΠΑ στο ΔΝΤ, ώστε να δοθεί πριν από το δημοψήφισμα στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ, όπου διαπιστώνεται μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δηλαδή στηρίζεται η επιχειρηματολογία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που επικεντρώνεται στο ζήτημα της διαχείρισης του χρέους. (Δείτε το απόσπασμα στο 6' του βίντεο).
Ο Μάκης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η πραγματική ρήξη και η μόνη εναλλακτική πρόταση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, η οποία μπορεί να «απογειώσει» τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget