Επικίνδυνη δήλωση Καμμένου ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό»

Αντιδράσεις και ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση του Πάνου Καμμένου, ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό».
Η δήλωση του υπουργού Άμυνας έγινε μετά τη επίσκεψη που έκανε στο υπουργείο Άμυνας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο υπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας».
Ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι «ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».
Οι αναφορές του υπουργού Άμυνας δίπλα στον πρωθυπουργό πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό» πως «αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους» και ότι «διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει να αποδώσει στο στράτευμα τον ρόλο του χωροφύλακα στο εσωτερικό της χώρας, όταν υποτίθεται πως αποστολή του στρατού είναι η φύλαξη των συνόρων και η άμυνα της χώρας.
Για το θέμα αυτό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, τόνισε πως «ο κ. Καμμένος προχώρησε σήμερα σε μια εξωφρενική δήλωση, ενώπιον του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι για να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα, δεν είναι ούτε για να παίρνουν μέρος σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές, ούτε για το εσωτερικό. Τέτοιες δηλώσεις παραπέμπουν αλλού, είναι επικίνδυνες, είναι παιχνίδι με τη φωτιά».
Σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας ανάφερε ότι «ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του, κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε!»
Σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για «προεκλογική επίσκεψη πρωθυπουργού στην πρώτη στρατιωτική μονάδα της χώρας, σε στρατόπεδο! Πρωτοφανές, αντιδημοκρατικό, θεσμικά προκλητικό, επικίνδυνο. Δεν έγινε απλώς προς εξευμενισμό Καμμένου. Επικρατεί επικίνδυνη ακροδεξιά αντίληψη περί θεσμών, ενόπλων δυνάμεων κοκ».
Τα «μαζεύουν» σε νέα τοποθέτηση
Αργότερα και μετά το θόρυβο που προκλήθηκε τόσο ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος από την ΕΡΤ, όσο και η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ επιχείρησαν να «μαζέψουν» την επίμαχη δήλωση του υπουργού Άμυνας, με τον ισχυρισμό ότι έγινε διαστρέβλωση.
Στην ανακοίνωση οι ΑΝΕΛ ισχυρίζονται ότι ο Πάνος Καμμένος εννοούσε πως «για να υπάρχει ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής κυριαρχίας και η επαρκής φύλαξη των συνόρων» και προσθέτει ότι «έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα Σώματα Ασφαλείας, που είναι επιφορτισμένα με την τήρηση της έννομης τάξης».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget