Δεν καταλαβαίνουν;

Μερικοί λένε αφελώς (;) για να δικαιολογήσουν τη στάση τους, στήριξης του «όχι» της κυβέρνησης, ότι η σημερινή στάση του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα δεν ταιριάζει με τη στάση που είχε κρατήσει όταν υποστήριζε το «όχι» σε μια σειρά χώρες όπου γίνονταν δημοψηφίσματα για την Συνθήκη του Μάαστριχτ, το ευρωσύνταγμα ή όταν ζήταγε δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ στην Ελλάδα.
Κάνουν πως δεν έχουν καταλάβει το ερώτημα του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής. Γιατί είναι άλλο πώς θα τοποθετηθείς απέναντι στο ερώτημα ένταξης ή μη στην ΕΕ ή σε μια νέα συνθήκη της ΕΕ και άλλο πώς θα τοποθετηθείς σε ερώτημα, που στην πραγματικότητα καλεί το λαό να διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Γιατί το «όχι» που ζητάει η κυβέρνηση να πει ο λαός είναι «ναι» σε μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία, είναι διαπραγματευτικό χαρτί για ένα νέο τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, για το οποίο άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει με επιστολές του να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι αποδέχεται -με μικρές παρατηρήσεις- τους αντιλαϊκούς όρους που έθετε η πρόταση Γιούνκερ (η πρόταση δηλαδή που κατά τα άλλα καλεί να καταψηφιστεί στο δημοψήφισμα!).
Γι' αυτό άλλωστε το ΚΚΕ έκανε συγκεκριμένη πρόταση διατύπωσης του ερωτήματος του δημοψηφίσματος που κατέθεσε στη Βουλή -και το οποίο απορρίφθηκε από την κυβέρνηση- θέτοντας την ανάγκη ο λαός να τοποθετηθεί και στο ζήτημα των αντιλαϊκών προτάσεων της κυβέρνησης και στο ζήτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ. Ας αφήσουν λοιπόν τα τεχνάσματα...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget