«Ξεσηκωμός! Όλοι στους δρόμους!» τονίζουν Ομοσπονδίες εργαζομένων

Σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στη νέα συμφωνία, ενάντια στη νέα βαρβαρότητα καλούν Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων σημειώνει: 
«Τα νέα μέτρα-φωτιά, που συνοδεύουν τη συμφωνία, ικανοποιούν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για φθηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη. Ανοίγουν στους επιχειρηματίες νέους δρόμους για να "μασουλήσουν" τα "πακέτα" στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας, θυσιάζουν τη δημόσια περιουσία για την αποπληρωμή του χρέους που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί επαγγελματίες και η φτωχή αγροτιά καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό. (...)
Απαιτούμε: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νέο αντιλαϊκό πακέτο. Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την κρίση και τα χρέη, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο, οι κατασκευαστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές. Διεκδικούμε: Την ανάκτηση όλων των απωλειών από τα προηγούμενα μέτρα. Οργανώνουμε τον αγώνα, βάζοντας μπροστά την προοπτική για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους και όχι τα κέρδη αυτών που γεμίζουν τα σεντούκια τους από το δικό μας ιδρώτα».(Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ)
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου τονίζει:
«Μοναδικός δρόμος είναι η καλύτερη οργάνωση του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς. Καλούμε τα ΔΣ σε όλη την Ελλάδα να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες, να συγκαλέσουν μαζικές διαδικασίες, να προετοιμάσουν τους συναδέλφους για σκληρό αγώνα ενάντια στην εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων στα εργοστάσια.
Μόνη επιλογή μας η σύγκρουση με την ΕΕ, τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Να αποβάλουμε το φόβο και τη λογική της υποταγής γιατί μας οδηγεί στο να χάσουμε ό,τι μας έχει απομείνει. Ο μόνος δρόμος που συμφέρει το λαό είναι η έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με διαγραφή του χρέους που δημιούργησαν οι καπιταλιστές για δικό τους όφελος και με το λαό αποφασισμένο να χτίσει τη δικιά του εξουσία». (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ)
Οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναφέρουν, μεταξύ άλλων,  με ανακοίνωσή τους:
«Έρχονται νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις. Οι επικουρικές θα εξαφανισθούν μέσα από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Το ΕΚΑΣ καταργείται. Αυξάνονται οι κρατήσεις για την Υγεία που θα υπολογίζεται στο αρχικό ποσό της σύνταξης. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η φορολογία, ο ΦΠΑ αυξάνονται παντού. Νέες περικοπές σε φάρμακα - Υγεία. Σταθερά μειώνεται η χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και ο κατάλογος θα γίνεται ατελείωτος.
Τώρα χρειάζεται πιο ενωτικά, δυναμικά, αποφασιστικά, να οργανώσουμε τη μαζική μας παρουσία και δράση σε συμμαχία με τα παιδιά μας, τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας απέναντι στη βαρβαρότητα του άδικου πολιτικού συστήματος και τις πολιτικές του.
Η ΣΕΑ καλεί τους συνταξιούχους να γραφτούν, να οργανωθούν στα σωματεία τους σε κάθε περιοχή της χώρας, να δυναμώσουμε την ενότητά μας. Να μην επιτρέπουμε στις δυνάμεις του συστήματος να μας διαχωρίζουν. Να αποκτάμε, μέσα από αυτή τη δράση και συμμετοχή, ενημέρωση, γνώση, εμπειρία, χρήσιμα εφόδια στους δύσκολους καιρούς που έρχονται» (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ)
Την αντίθεσή της στα νέα μέτρα-λαίλαπα δηλώνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της:
«Φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού με το 3ο μνημόνιο που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα.
Στον κλάδο, οι βιομήχανοι έχουν εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματά μας. Επικαλούνται το capital control στις τράπεζες που αποφάσισε η κυβέρνηση και προχωράνε σε μείωση παραγωγής, κλείνουν μηχανές και τμήματα, δίνουν αναγκαστικές άδειες και άδειες άνευ αποδοχών, απολύουν εκατοντάδες εργάτες και όλα αυτά για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να ξεσηκωθούνε, να μην αφήσουμε να πάει χαμένη ούτε ώρα! Τα σωματεία να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης για να αποτραπεί αυτή η αντεργατική πολιτική, να ενημερώσουν για το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που φέρνει, να γίνουν ΔΣ, γενικές συνελεύσεις, να προετοιμαστούμε για ολομέτωπη σύγκρουση με τα μονοπώλια».(Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ)
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget